Rekorder po broju uhićenja u BiH, 101. Put: Guslar uhićen zbog sumnji da je lažno javljao o bombama

Policija FBiH

Nakon toga, kako neslužbeno za Večernji list potvrđuju iz policije, pretresena je i njegova kuća u potrazi za spornim materijalom.

Također, neslužbeno se spominje i da je navodno već potvrdio lažnu telefonsku dojavu o podmetnutoj bombi u disko klubu Hard Rock Caffu, gdje je ove subote gostovala srpska pjevačica Dragana Mirković.

Iza 22 sata

Ispituju se i navodi o zapaljenoj prepaid kartici s čijeg broja je pozivana policija. Naime, netko je iza 22 sata više puta pozivao s prikrivenog broja na onaj 122 i govorio: Bomba je u Rocku! To i ne bi bio toliki 'grijeh' da javnost večer ranije nije uznemirena viješću iz MUP-a o pronalasku "razorne eksplozivne naprave kod posuškog disko kluba Elephant Bar", gdje je opet nastupao pjevač Nikola Rokvić. Naprava je uklonjena, a gost je otpjevao svoje.

Kako doznaje Večernji list, inspektori su u međuvremenu pomoću IME i broja mobitela i repetirora uspjeli otkriti da su anonimni pozivatelji u posljednjem slučaju koristili broj 063/540-089, a u prvom je to bio 063/500-179.

Bojkot HRP-a

Inače, osunmjičeni Guslar, za kojega je jučer zatražen jednomjesečni pritvor u KPZ-u Mostar, uporno je tvrdio da iza svega stoji Hrvatski revolucionarni pokret, čni je on član, tvrdeći da oni nikoga ne mrze, nego su samo za Uubav prema domovini. Ogradio se o bilo kakvih slučajeva miniranja. Budući da je u Posušju zakazan koncert Mile Kitića za 5. kolovoza, Dana hrvatske zahvalnosti, 31-godišnji Guslar, čiji je brat poginuo u ratu, najavio je nastavak bojkota HRP-a.

Hvala ti, brate!

S druge strane, folk pjevač Mile Kitič tvrdi da nije čuo za „nezgode" koje su u Posušju imale njegove kolege i da ne planira otkazati nastup.

- Što je bilo?! Netko postavio bombu?! Nemam pojma! Hvala ti, brate, što si mi javio, ali ne bojim se! Nazvat ću gazdu tog lokala u kojem trebam gostovati i vidjet ću što se događa. Ako on procijeni da bi moglo biti nekih neprijatnosti ili incidenata, otkazat ću gostovale. Nadam se da će sve biti u redu, a valjda će i policija odraditi svoj dio posla - kaže Kitić. Što je u pozadini- nečiji revolt zbog folka, konkurencija, puko ucjenjivale... ili pak nešto četvrto, trebala bi pokazati dajjitfa istraga.