Perić popušta u Hercegovačkom slučaju

Perićeve kritike lagano jenjavaju, a utjecaj Vatikana postao je najjače oružje protiv biskupa koji nije priznavao nikog i ništa.

Ratovao je sa franjevcima, vjernicima, Međugorjem, ženama, ali svakoj vlasti jednom dođe kraj tako da je sve jasnije da se jednom dugom i snažnom imperijalizmu taj kraj približio.

Podsjetimo, u subotu 22. svibnja u Grudama je održana sveta krizma koju je predvodio velečasni fra Ante Šaravanja, a biskup je poziv da dođe krizmati djecu odbio. Zanimljivo je da ove godine biskup nije pisao novu odbijenicu već je samo poslao staru što je još jedan od znakova da se više ne trudi u borbi protiv jačih od sebe.

Vatikan sve više govori o Hercegovačkom slučaju i teži pomirenju, a nakon ovogodišnje krizme i broja od 161 krizmanika sve su glasnija nagađanja da će župa Grude uskoro biti proglašena legalnom franjevačkom župom.

U više navrata se govorilo o nezadovoljstvu biskupovim postupanjem prema grudskim krizmanicima i potvrdama koje izdaje u Božje ime, ali u svrhu 50 konvertibilnih maraka. To je bio jedan od presudnih udaraca slabljenju njegovog autoriteta i dokaz da je biskup radio sve u svrhu materijalnog i da mu je župa Grude u interesu jedino zbog jačanja njegove financijske računice.

Čekali smo na ovu kolumnu 2 tjedna samo da vidimo hoćemo li dočekati javljanje biskupa Perića. Očigledno je došla naredba odozgo da se ne smije očitovati o krizmi u Grudama jer je jasno da njegova politika proživljava veliku krizu i duhovnu i moralnu i da je promjena prijeko potrebna!

BOBOSKA.COM