Pas Gruđanina Dalibora Pezera prvak Europe! Njegov rekord neće pasti barem 50 godina

dalibor pezer
dalibor pezer

... reprezentacija Bosne i Hercegovine, koju je na ovoj prigodi predstavljao Kinološki savez Herceg Bosne, osvojila je prvo mjesto!!! Pas Gruđanina Dalibora Pezera prvak Europe! Njegov rekord neće pasti barem 50 godina

Tri uskličnika na kraju rečenice ne znače samo iznenađenje, nego pravu senzaciju, jer BiH rijetko osvaja bilo koja prva mjesta (pa i druga ili treća) u bilo čemu:

- U zemljama Europe kinološki savezi broje milijune članova. U BiH postoje tri saveza. Imamo džentlmenski sporazum na kojim natjecanjima koji savez u kojoj disciplini predstavlja BiH. Tri Kinološka saveza u Bosni i Hercegovini predstavljaju oko 63 tisuće lovaca, kaže za Večernji list Mirko Čolak, predsjednik Kinološkog saveza Herceg Bosne, ponosan na ovaj veliki uspjeh u Podgorici. Natjecalo se 15 država Ističe da je i rezultat zemlje na ovom prvenstvu impresivan.

- Dalibor Pezer sa svojim psom Ari - Benom, pasmine "srpski trobojni gonič", osvojio je prvo mjesto u konkurenciji 23 psa s čak 132 boda od 140 mogućih. Suci kažu da je to najbolji rezultat svih vremena na europskim prvenstvima! U Podgorici se natjecalo 15 država u pojedinačnoj konkurenciji, te sedam u natjecanju čopora. Rezultat BiH impresivan je, jer posljednji vrjedniji uspjeh na EP (3. mjesto) imala još 1996. u Umagu. Najveći uspjeh nakon 1996. Dodao bih da je Blago Slišković iz Širokog Brijega sa svojim kratkodlakim istarskim goničem četvrti. BiH je u pojedinačnoj konkurenciji bila prva ispred Srbije i Hrvatske, kaže predsjednik Čolak i dodaje da je sljedeće EP u Francuskoj u veljači 2019. godine. - Uzgajam pse 15 godina. Moj Ari - Ben i prije je imao uspjeha, ali ovo u Podgorici je čudo. Na natjecanjima su razlike između prvog, drugog i trećeg bod, dva, tri. A Ari - Ben "pobjegao" je drugom 52 boda! Suci kažu da rezultat neće "pasti" barem 50 godina! Psa bih mogao prodati za 3 - 4 tisuće eura, u Europi i za 10, ali pas nije na prodaju, kaže za Večernji list vlasnik Dalibor Pezer.

Vecernji.ba