FOTO  Održana Smotra SUM-a u Grudama

Grude, sveučilište, Sveučilište Mostar
U srednjoj školi Antuna Branka Šimića u Grudama održana je tradicionalna Smotra Sveučilišta u Mostaru u okviru koje su se maturanti upoznali s fakultetima Sveučilišta, studijima i uvjetima studiranja. U ime Uprave SUM-a nazočnima se obratila prof. dr. Vesna Kazazić, naglasivši kako je Sveučilište u Mostaru akreditirana visokoškolska institucija čije su diplome priznate izvan BiH, te da su uvjeti studiranja u skladu s europskim standardima. Rad i aktivnosti Studentskog zbora Sveučilišta u Mostaru, budućim studentima i kolegama predstavio je Julijo Zelenika, student treće godine Studija kriminalistika.

"Studentski zbor je najviše predstavničko tijelo studenata. Članstvo u Studentskom zboru stječe se statusom na preddiplomskom i diplomskom studiju Sveučilišta u Mostaru. Kroz brojne edukacijske radionice nastojimo studentima pomoći u njihovom učenju i radu, te ih kroz mnoga natjecanja i kvizove motiviramo na još više učenja i rada."

Kako bi maturanti bili što sigurniji u svom odabiru, Marija Iličić, izaslanica u Domu naroda Parlamenta FBiH, nekadašnja studentica Studija politologije istaknula je prednosti studiranja na Sveučilištu u Mostaru.

„A zašto baš Sveučilište u Mostaru? Jedan od glavnih razloga je taj što je otvoreno za različitosti, dijalog, nove ideje, pruža idealnu priliku da se osoba razvije u onome što voli i čime se želi baviti u budućnosti. „

Sveučilište u Mostaru jedino je javno Sveučilište na hrvatskom jeziku u BiH, te broji 10 fakulteta, jednu akademiju, 9 instituta, sveučilišnu knjižnicu i studentski centar. U narednom razdoblju bit će održane smotre u Kiseljaku 28. ožujka u Srednjoj školi „Ivan Goran Kovačić" u 11 sati, potom 4. travnja u Orašju u Školskom centru „Fra Martina Nedića" također u 11 sati i završna Smotra u Mostaru u 12 sati na Građevinskom fakultetu.