Obred primanja i obećanja u Frami Ružići

ružići, crkva
...u župnoj crkvi u Ružićima upriličeni su obredi primanja i obećanja. Svečanu sv. Misu predvodio je fra Antonio Šakota, područni duhovni asistent Frame Hercegovine, uz koncelebraciju fra Tomislava Jelića, župnika župe Ružići i duhovnog asistenta Frame.

U propovijedi fra Antonio je pitao na koji narod smo pomislili kad smo čuli to geslo. Židove ili na sav narod na zemlji? To se odnosilo na Galilejce. Dok je sjeverni dio bio onaj koji se nije pridržavao vjere i običaja, u južnom dijelu je bilo suprotno. No, upravo je u južnom dijelu Galileje Isus razapet. To je sve fra Antonio usporedio s Framom. Smatramo li mi da smo bolji od drugih jer smo u Frami? Ili možda Framu koristimo za neke svoje ambicije? U životu uvijek moramo ići s ciljem, a to ćemo postići ako znamo tko smo i što smo, ako znamo da smo djeca Božja, istaknuo je fra Antonio.

Nakon zanimljive propovijedi uslijedili su obredi primanja, obnove obećanja i polaganja prvih obećanja. U bratstvo Frame Ružići primljeno je 27 framaša, 14 ih je obnovilo obećanja, a 23 framaša je po prvi put dalo svoja obećanja.

Svojim pjevanjem ovo slavlje uistinu su uveličali framaši iz Mostara, a tu su bili još framaši iz Kongore, Širokog Brijega, Tihaljine, Gorice Sovića, Bukovice, Humca, Gradnića i Seonice.

Na koncu misnog slavlja fra Tomislav Jelić je zahvalio svim framašima na dolasku. Poseban pozdrav uputio je roditeljima framaša koji ih podržavaju na njihovom putu i fra Antoniu Šakoti, područnom duhovnom asistentu.

Nakon blagoslova i zajedničkog fotografiranja druženje je nastavljeno u župnoj dvorani uz prigodan domjenak, ples i pjesmu.

Foto i tekst: grude-online.info