Obilježena 7. obljetnica smrti prof. Ivana Alilovića

matica hrvatska, ivan alilović, pismo, Joško Pavlović, Alisa Bećirević, vedran maksić,  preminuo je, teška prometna nesreća, Ljubuški, mehmed ćeso, nesretna smrt, tragična smrt

... te poklonike Alilovićeva života i djela, u četvrtak, 11. veljače 2010. godine u 11 sati položili su cvijeće, zapaliti svijeće i pomolili se na njegovu grobu na Škeljinoj Njivi u Ružićima.

Kratki govor su održali u ime HKD Napredak Mostar prof. dr. fra Andrija Nikić i u ime Matice hrvatske prof. mr. Mario Bušić osvrnuvši se na Alilovićev težak životni put pun golgote i trpljenja, ali ujedno plodonosan jer je pokojni Ivan Alilović iza sebe ostavio dvanaest knjiga i nekoliko desetaka članaka iz zavičajne (Ružićke) i hrvatske kulturne baštine s područja Hercegovine.


 „Nećemo zaboraviti ovog velikog hrvatskog Čovjeka i uredit ćemo mu grobnicu da se znade gdje je pokopan, jer sad na žalost sviju nas na njegovu grobu nikakva znaka nema", kazao je predsjednik Ogranka MH Grude M. Bušić, pozivajući sve na književni kulturni program koji će biti posvećen prof. Ivanu Aliloviću, a kojega će Matica hrvatska Ogranak Grude organizirati u četvrtak 25. veljače 2010. godine u kinodvorani Grude s početkom u 18 sati.

grude-online.info