Mještani Otoka kod Gruda ponovno poplavljeni

Kiša koja već nekoliko dana pada bez prestanka poplavila je kao i dosadašnjih godina polje ispod južne Grudske obilaznice, pa se mještani Otoka ponovno susreću s problemom putova kojim idu do svojih domova.

Kako im je voda poplavila glavni put preko tzv. Musinca, ostaje im još alternativni put koji još uvijek nije poplavio, a kojem do toga ne preostaje još puno. Kako se bolje meteorološke prilike još uvijek ne naziru, jedino što im preostaje jest čekati i kako se vodostaj bude povećavao i nasipati alternativni put kojim idu do svojih domova.

Podsjetimo mještani Otoka, barem neki od njih, zajedno s mještanima Drinovaca i drugih poplavom pogođenih grudskih mjesta u siječnju su ove godine održali mirni prosvjed ispred zgrade općinskog Poglavarstva Grude, a u cilju upozorenja nadležnih da poduzmu hitne mjere obrane od poplava.











Naime, na području Imotsko-Grudskog polja tada su poplavom nastupile velike materijalne štete na gospodarskim objektima, obiteljskim kućama, popratnim objektima i poljoprivrednim usjevima. Također su u potpunosti bili blokirani prilazni putovi većem dijelu zaselaka u Drinovcima.

Ovog ljeta pročišćavani su kanali kojim otiče voda u polju, a koja vodi prema Peć Mlinima, koliko će isto pomoći u ovogodišnjim poplavama, ostaje za vidjeti.

J.Ć./Boboska.com
FOTO: Boboska.com