Ministar Čamber otvorio novu dvoranu u Grudama

Ministar Čamber otvorio novu dvoranu u Grudama
Investicija vrijedna preko 1,7 milijuna KM prije izvjesnog vremena je bila gotova, no ove srijede je održana i veličanstvena proslava svečanog otvaranja.

Dvoranu su zajednički presijecanjem svečane vrpce otvorili ministar prosvjete, znanosti, kulture i športa u ŽZH Vjekoslav Čamber i ravnatelj Srednje škole „Antun Branko Šimić“ Mladen Leko, a između ostalih na svečanosti su govorili i Premijer u Vladi ŽZH dr. Zvonko Jurišić, te federalna ministrica prosvjete Meliha Alić.

„Grude su bile jedina Općina unutar naše Županije bez školske sportske dvorane, no na svu sreću više nije tako. Županijska Vlada je uložila najveći dio sredstava, međutim imali smo i pomoć od federalne ministrice Melihe Alić koja je donirala 250.000 maraka, a ponajviše zahvaljujući upornom lobiranju od strane Vinka Zorića, dok smo jednu donaciju u visini 50.000 KM dobili iz Republike Hrvatske“ – kazao je o samim inesticijskim troškovima dr. Zvonko Jurišić.

Premijer županijske Vlade je istakao zadovoljstvo što grudska djeca više na sate tjelesnog odgoja neće morati ići autobusom u Gradsku dvoranu, jer napokon imaju svoju.

„Žalosno, ali istinito zvuči podatak kako Općina Grude u dvoranu nije uložila nijedne marke, a često nas prozivaju, odnosno rad naše Vlade. Vlada je to koja je u proteklom razdoblju investirala oko 3 milijuna maraka u Općinu Grude  bez obzira što nemamo neku preveliku usmenu komunikaciju s Općinom Grude“ – dodao je dr. Jurišić.
Ravnatelj škole Mladen Leko se također svim donatorima zahvalio, a federalnoj ministrici Alić uručio i prigodni buket cvijeća pokazavši i svoju džentlmensku stranu. On je dodao kako su u sklopu dvorane izgrađene i prostorije za ovdašnju Osnovnu glazbenu školu, koja je ujedno i nastupila u glazbenom dijelu programa svečanog otvaranja ovog vrijednog zdanja.

U glazbenom programu sudjelovali su i članovi Folklornog društva „Sveta Kata“, a kako to priliči predstavile su se i grudske mažoretkinje. Objekat je blagoslovio i pomolio se grudski župnik fra Stanko Pavlović. Ukupna površina dvorane iznosi 1377 metara četvornih, a pored dr. Jurišića Gruđanima se ovom prigodom obratio i dr. Božo Ljubić, predsjednik HDZ-a 1990., koji je stigao u društvu Damira Ljubića, federalnog ministra poljoprivrede.

Ljubić je prisnažio kako su Grude iznjedrile generacije i generacije poznatih ljudi, pa je primjerice spomenuo Andrijcu Šimića, Antuna Branka Šimića, Milana Bandića, Vinka Zorića…

„Dragi Gruđani nemate se kome što zahvaljivati, jer smo mi, koji smo na vlasti, valjda i izabrani da pomažemo i gradimo. To je naša obveza i stoga mi to moramo činiti. U svakom slučaju velika vam hvala na ovakvom prijemu i dobrodošlici“ – kazala je ministrica Alić i dobila veliki pljesak prepune dvorane.

Ministar Vjekoslav Čamber, svakako najzaslužnija osoba za izgradnju dvorane u Grudama nije bio od velike priče. On se iskazao djelima, a u svom vrlo kratkom obraćanju istaknuo je kako mu najveće zadovoljstvo čini to što će njegove kolege profesori i nastavnici moći raditi u odličnim uvjetima, te kako on svojim kritičarima ponajviše zahvaljuje na ubrzanom završetku radova, odnosno puštanja u rad same dvorane.
GRUDE-ONLINE.INFO