Matica hrvatska – Ogranak Grude: Kulturni program od listopada pa sve do Božića

matica hrvatska, Čitluk, matica hrvatska grude, koncert, Dani Matice hrvatske u Brotnju, Brotnjo, Čitluk, dani matice hrvatske, Grude, Dani Matice hrvatske u Brotnju, Čitluk, Čitluk, cvitak , matica hrvatska čitluk, matica hrvatska, matica hrvatska grude, dani matice hrvatske, zatvaranje, koncert, Lidija Vladić-Mandarić, matica hrvatska grude, program, matica hrvatska grude, predstavljanje knjige, Izložba, matica hrvatska, matica hrvatska grude, program, matica hrvatska čitluk, knjiga, predstavljanje, matica hrvatska grude, Uskrs, 13 Dani Matice hrvatske Grude
...usvojen program Kulturna jesen s Maticom hrvatskom u Grudama 2015. i X. Dani Matice hrvatske u Grudama 2015. godine - Božiću ususret. Ove godine je sve u znaku obilježavanja desete obljetnice obnove rada Matice hrvatske u Grudama.
Kao i dosadašnjih godina i ove je godine program bogat raznovrsnim kulturnim zbivanjima. Kulturna jesen s Maticom hrvatskom u Grudama počinje 1. listopada 2015. predstavljanjem knjige dr. sc. Gorana Marića: Slom lažnog proroštva, i ta će manifestacija trajati sve do svetkovine Svih Svetih 2015..
Ovogodišnja kulturna manifestacija X. Dani Matice hrvatske u Grudama počinje 20. studenoga 2015. godine i traje sve do Božićnog koncerta župnih zborova, frama i drugih glazbenih organizacija i pojedinaca iz općine Grude koji će se ove godine, prema već ustaljenom običaju „svake godine u drugoj župi", održati u župnoj crkvi sv. Ivana Krstitelja u Ružićima u nedjelju 20. prosinca.
U pripremi je i Godišnjak Matice hrvatske Grude SUSRETI 9 koji će, najvjerojatnije, do konca mjeseca studenoga 2015. ugledati svjetlo dana. I ovogodišnji Susreti 9 obiluju mnoštvom zanimljivih sadržaja različitih uradaka iz naše kulturne baštine.
Matica hrvatska - Ogranak Grude sve ljubitelje kulture podrobnije će upoznati s ovim programima u nadolazećim danima. Matica i ovim putem poziva sve zainteresirane da se učlane u ovu najstariju hrvatsku kulturnu instituciju. Poziva također sve žitelje općine da se pridruže kulturnim događanjima koja slijede u mjesecu studenomu i prosincu, kao i sve zainteresirane koji pišu da bilježe povijest, običaje i druge zanimljivosti iz svoga zavičaja i tako postanu dionikom Grudskoga Godišnjaka Susreti!
Matica hrvatska u Grudama predložit će drugim glazbenim, kulturnim i vjerskim udrugama iz općine Grude da ove godine zajednički pokrenu manifestaciju BOŽIĆNI SAJAM U GRUDAMA. Sajam bi bio u parku u Grudama u mjesecu prosincu, pred svetkovinu Božića.


Matica hrvatska - Ogranak Grude