FOTO  Interaktivna radionica za učenike osnovnih škola o zaštiti voda

grude skola

... učenika i njihovih roditelja o potrebi zaštite okoliša, posebice sprječavanja onečišćenja voda, održane su u srijedu i četvrtak 8. i 9. travnja u osnovnim školama Antun Branko i Stanislav Šimić Drinovci – područna škola Tihaljina, Ruđer Bošković Grude, Antun Branko i Stanislav Šimić Drinovci i osnovnoj školi Fra Stipan Vrljić Sovići.

Radionice su organizirane u suradnji sa stručnjacima iz Instituta za jadranske kulture i melioraciju krša Split , a u okviru projekta koji financira Europska unija „‟Održivo korištenje vodnih resursa u ImotskoBekijskom polju‟‟ (IM-BE Field). Cilj projekta je unaprijediti i poticati prekograničnu suradnju i kapacitete u području planiranja održivog korištenja vodnih resursa.

„Cilj radionica je podizanje svijesti djece osnovnoškolske dobi i njihovih roditelja o društvenoj odgovornosti za postupke koji bi mogli imati za posljedicu zagađenje voda, racionalno korištenje vodnih resursa, te popularizacija i edukacija zdravoga života. Važno je od malih nogu educirati djecu o važnosti zaštite prirode, osobito vode i vodnih resursa, u toj dobi lako je uticati na mlade na kojima svijet ostaje", rekao je Marin Čagalj, predstavnik Instituta za jadranske kulture i melioraciju krša iz Splita.

Predavanja su osim teorijskog dijela sadrţavala i interaktivni dio s pitanjima i odgovorima. Na kraju su
učenicima podijeljeni prigodni promotivni materijali - školski ruksaci i pernice, a slike sa radionica su
postavljene na facebook stranici https://www.facebook.com/imbepolje Projekt "IM-BE Field" financira Europska unija u iznosu 689.165,81 EUR kroz Instrument za pretpristupnu pomoć (IPA) u okviru Programa prekogranične suradnje Hrvatska- Bosna i Hercegovina.

Projekt traje 24 mjeseca, a provode ga Županija Splitsko-dalmatinska i Općina Grude. Partneri na projektu su JU RERA SD za koordinaciju i razvoj Splitsko - dalmatinske županije i JU Razvojna agencija županije Zapadnohercegovačke - HERAG.