Grude: Pronađena plantaža indijske konoplje

Grude: Pronađena plantaža indijske konoplje
Temeljem prikupljenih saznanja sačinjena je sigurnosna prosudba te je zavedena operativno taktička akcija kodnog naziva "List".

Postupajući po akciji kodnog naziva "List" policijski službenici Sektora kriminalistička policije MUP-a ŽZH, u suradnji s policijskim službenicima PU Grude, rasvijetlili su kazneno djelo Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga iz čl. 238. KZ-a FBiH.

Operativnim radom policijski službenici su došli do saznanja da je u mjestu Krištelica zasađena plantaža indijske konoplje.

Policijski službenici pronašli su tu plantažu te su postavili zasjedu.

Jučer oko 14:10 h na mjestu događaja lišen je slobode S. M. (43) iz Gruda, kojeg se dovodi u vezu s izvršenjem kaznenog djela.

Nadalje, izvršen je očevid kojim je utvrđeno da se plantaža sastoji do 21 stabljike, visine do 340 cm, koje svojim karakteristikama asociraju na stabljike indijske konoplje, a pronađena je i jedna odsječena i sasušena stabljika.

Navedene stabljike su odsječene i pohranjene u službenim prostorijama, te će uzorci istih biti poslani na vjetačenje, a na vještačenje će biti poslan i uzorak zeljaste tvari, ukupne mase 4,44 gr, koju je S. M. (43) dragovoljno predao policijskim službenicima.

Nakon što je lišen slobode S. M. (43) je priveden u službene prostorije Policijske uprave Grude, i u tijeku je kriminalistička obrada nad istim. Sve navedene mjere i radnje poduzete su po nalogu Županijskog tužiteljstva i u koordinaciji sa istim.

Pogled.ba