Grude: Pokušaj otmice supruge vlasnika "Violete"

Slučaj je policiji prijavljen u nedjelju navečer, a kako je potvrđeno, pokrenuta je istraga kako bi bile utvrđene sve okolnosti napada na suprugu vlasnika "Violete", koji je ocijenjen kao pokušaj razbojništva.

"Nezavisne novine" saznaju da je u napadu sudjelovao jedan razbojnik, koji je pokušao prvo prisiliti žrtvu da ga odveze na željenu lokaciju, a zatim je i opljačkati.

Hrabra žena ipak je uspjela svladati i otjerati razbojnika, a zatim pozvati policiju.

Petar Ćorluka, vlasnik i predsjednik Uprave tvrtke "Violeta" iz Gruda, potvrdio je za "Nezavisne" da je njegova supruga Marija bila meta napada maskiranog razbojnika.

"Istina je, pokušali su mi napasti suprugu, no ona se hrabro obranila i sada je dobro. Snažnija je sad nego ranije", naveo je direktor kompanije čiji godišnji prihodi premašuju 200 milijuna maraka.

Ispričao je da se napad razbojnika dogodio kod zgrada u Grudama, kada je maskiran i naoružan muškarac napao njegovu suprugu.

"Razbojnik je pokušao prisiliti da vozi u smjeru u kojem on želi, no supruga se uspješno obranila", izjavio je Ćorluka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vlasnik "Violete", koja je u proteklim godinama postala jedan od najprepoznatljivijih bh. brendova, nije želio navoditi moguće motive napada na njegovu suprugu, a dodao je da je razbojnik bio mlađe životne dobi.

Obitelj Ćorluke se i 2006. godine našla na meti prevaranata.

Tada je, naime, Senad Kobilić, policiji poznat po brojnim kaznenim djelima, namjeravao prevariti Ćorluku za veći iznos novca, no kako prijevara nije sprovedena u djelo Sud BiH je Kobilića osudio na uvjetnu kaznu.

Kobilić se, naime, u sporno vrijeme predstavio Ćorluki kao službenik Interpola, pa je vlasniku "Violete" ponudio "pomoć" u vezi s nepostojećom istragom protiv njegove tvrtke, a sve u zamjenu za financijsku protuuslugu.