Grude: Gradit će se kružni tok na Prispi, u planu i sjeverna zaobilaznica

Grude, kružni tok
U protekle 4 godine ponovno je njezina izgradnja aktualizirana na način da je preprojektiran njen istočni izlaz s kružnim tokom kao novim prometnim rješenje na lokalitetu Prispa.

-Trenutačno čekamo da "Ceste FBiH" završe elaborat o izvlaštenju, te osiguraju sredstva za to i nastavak gradnje na cijeloj trasi, izjavio je načelnik Gruda Ljubo Grizelj za Hrvatski Medijski Servis.

Općina Grude je 2015. godine završila idejno rješenje i studiju izvodivosti za sjevernu obilaznicu u suradnji s Građevinskim fakultetom iz Mostara. Nakon predaje dokumentacije nadležnom ministarstvu i "Cestama FBiH" uvrštena je u program za popravak i modernizaciju odabranih cestovnih dionica i objekata u FBiH. Krajem 2017. godine "Ceste FBiH" su završile glavni projekt.

Grudski načelnik kaže kako se očekuje završetak elaborata o izvlaštenju te predaja zahtjeva za proglašenje javnog interesa za izgradnju sjeverne obilaznice koja će spajati ceste M6 i R420 odnosno cestu iz pravca Mostara i cestu prema Imotskom, u Republici Hrvatskoj./HMS/