Grude: 3. prosinca počinju 5. dani Matice hrvatske

Istog dana obilježit će se 11. obljetnica Bratovštine sv. Stjepana Gorica-Sovići, a u Staroj kapeli bit će upriličeno otvaranje izložbe slika akademske slikarice časne sestre Ivane Mikulić te predstavljanje knjige fra Ante Marića "Veronikin rubac". U programu će sudjelovati fra Željko Grubišić, fra Ante Marić, č. s. Ivana Mikulić, predsjednik Bratovštine Ante Pejić, prof. Antun Boris Švaljek, prof. Jozo Marić i prof. Mario Bušić.

U Osnovnoj školi u Drinovcima 10. prosinca održat će se okrugli stol o životu i djelovanju biskupa fra Paškala Buconjića u povodu 100. obljetnice njegove smrti. Predavači će biti fra Bazilije dr. Pandžić, fra Ante Marić, fra Robert dr. Jolić, prof. dr. fra Andrija Nikić, prof. dr. Vlado Pandžić, a u glazbenom programu nastupit će klapa Bratovština.

U župnoj crkvi u Ružićima 19. prosinca upriličit će se Božićni koncert župnih zborova i drugih glazbenih organizacija s područja općine Grude. Na koncertu će sudjeovati župni zborovi župa i glazbenih organizacija općine Grude Ružići, Drinovci, Ledinac, Gorica-Sovići, OGŠ Grude, OŠ Grude, Frama Ružići i klapa Bratovština.

U kinodvorani u Grudama 21. prosinca bit će upriličeno predstavljanje knjige "Zvonko Bušić", autora Tomislava Marijana Bilosnića. U programu će sudjelovati Julienne Bušić, Zvonko Bušić, Mario Bušić, Tomislav Marijan Bilosnić i fra Ante Marić.

Fena