Drinovci: Glavaš pušten iz zatvora kao bi mogao proslaviti rođendan

Branimir Glavaš, Branimir Glavaš, Branimir Glavaš, Branimir Glavaš, Ivo Josipović, Branimir Glavaš, Branimir Glavaš, Branimir Glavaš, Drinovci, rođendan, Branimir Glavaš, HDSSB, izbori, Vladimir Šišljagić, Branimir Glavaš, ustavni sud, izbori, Branimir Glavaš, zatvor, Mostar, Branimir Glavaš, osuda, stan, Branimir Glavaš, Osnivač HDSSB-a, Nacrt promjene Ustava, Branimir Glavaš, Mostar, zatvor, Branimir Glavaš, Branimir Glavaš, Branimir Glavaš, Ustavni sud RH, ustavni sud, tužba, Branimir Glavaš, remetinac, štrajk glađu, HDSSB, Osnivač HDSSB-a, parlamentarni izbori, izborne promidžbe, Branimir Glavaš, lustracija, branitelji, Branimir Glavaš
Naime, u rodnome mjestu njegovih roditelja, Drinovcima, u općini Grude, gdje je za samo nekoliko mjeseci sagradio velebnu katnicu, vrh stranke HDSSB i 40-ak bliskih prijatelja priredili su mu veliku proslavu 55. rođendana. Iako je Glavaš naredio da se proslava ne spominje, informacija je procurila u javnost, piše vecernji list.

- Njegovi prijatelji iz Osijeka došli su u Drinovce autobusom. Malo su se zadržali kod kuće, a onda su otišli na večeru u Tihaljinu. Nakon proslave, neki su ostali spavati u obiteljskoj kući u Drinovcima, neki su spavali u obližnjim motelima u Grudama - kazali su nam mještani Drinovaca. Osim vrha stranke i njegovih bliskih prijatelja iz Osijeka, na proslavi, koja je navodno bila prilično vesela, bila je i Glavaševa rodbina iz Drinovaca.

- Otkako je u zatvoru, nismo ga viđali u Drinovcima. Ovo je prvi put da je došao. Kuća zjapi prazna. Ponekada dođe njegov sin i ljudi iz Osijeka, ali većinom nema nikoga u njoj, kažu nam Drinovčani.

Važne odluke

Od bijega iz Hrvatske Glavaš je živio u Hercegovini. Napravio je kuću u Drinovcima i financirao se, kako je govorio, donacijama dobrih ljudi. Prodao je svoja ratna odličja, a njegov dom je bio i stranačka središnjica HDSSB-a odakle su se donosile sve važne odluke vezane uz stranku. Kuća je neprestano bila puna njegovih prijatelja iz Slavonije, a često ga je posjećivao i sin Filip.

- Uzoran je zatvorenik i zadovoljio je sve uvjete da ga pustimo na dvodnevni dopust. Tijekom godine svi imaju pravo na tjedan dana dopusta, kazao je za 24 sata Tahir Đulić, zamjenik ravnatelja Zavoda u Mostaru.