Drinovci: Glavaš pušten iz zatvora kao bi mogao proslaviti rođendan

Naime, u rodnome mjestu njegovih roditelja, Drinovcima, u općini Grude, gdje je za samo nekoliko mjeseci sagradio velebnu katnicu, vrh stranke HDSSB i 40-ak bliskih prijatelja priredili su mu veliku proslavu 55. rođendana. Iako je Glavaš naredio da se proslava ne spominje, informacija je procurila u javnost, piše vecernji list.

- Njegovi prijatelji iz Osijeka došli su u Drinovce autobusom. Malo su se zadržali kod kuće, a onda su otišli na večeru u Tihaljinu. Nakon proslave, neki su ostali spavati u obiteljskoj kući u Drinovcima, neki su spavali u obližnjim motelima u Grudama - kazali su nam mještani Drinovaca. Osim vrha stranke i njegovih bliskih prijatelja iz Osijeka, na proslavi, koja je navodno bila prilično vesela, bila je i Glavaševa rodbina iz Drinovaca.

- Otkako je u zatvoru, nismo ga viđali u Drinovcima. Ovo je prvi put da je došao. Kuća zjapi prazna. Ponekada dođe njegov sin i ljudi iz Osijeka, ali većinom nema nikoga u njoj, kažu nam Drinovčani.

Važne odluke

Od bijega iz Hrvatske Glavaš je živio u Hercegovini. Napravio je kuću u Drinovcima i financirao se, kako je govorio, donacijama dobrih ljudi. Prodao je svoja ratna odličja, a njegov dom je bio i stranačka središnjica HDSSB-a odakle su se donosile sve važne odluke vezane uz stranku. Kuća je neprestano bila puna njegovih prijatelja iz Slavonije, a često ga je posjećivao i sin Filip.

- Uzoran je zatvorenik i zadovoljio je sve uvjete da ga pustimo na dvodnevni dopust. Tijekom godine svi imaju pravo na tjedan dana dopusta, kazao je za 24 sata Tahir Đulić, zamjenik ravnatelja Zavoda u Mostaru.