Detalji bombaškog napada na kuću suca Mikulića u Grudama

Nepoznata osoba je oko 20.30 sati bacila bombu u dvorište na mjesto gdje su bila parkirana dva BMW-a. Mikulić kaže da je, kada je izišao iz kuće, vidio krhotine stakla koje su bile rasute po dvorištu i oštećenja od gelera na fasadi. Automobili su bili izrešetani gelerima.

Nitko nije uhićen

"Nikog nisam vidio, ne znam tko bi i zašto bacio bombu meni u dvorište", kaže Mikulić, dodavši da se ni privatno ni poslovno nikom nije zamjerio. Sudac Mikulić misli da je bomba vjerojatno bačena iz vozila s ceste, koja se nalazi tek nekoliko metara od kuće. Kraj ceste je nađen i osigurač od bombe.
"Ovo je napad na sustav, ovo je postalo preozbiljno", kazao je Mikulić. Iz policije su nam potvrdili da je bomba bačena pred obiteljsku kuću u Grudama, međutim, još uvijek se ne zna tko je bacio bombu.
Policija je ispitala nekoliko ljudi, no nitko nije uhićen. Privedeni su lokalni kriminalci, a policija je provjeravala njihove alibije. "Nemamo motiv. Sudac se nije mogao sjetiti da mu je itko tijekom dugogodišnje karijere prijetio", kazao je Petar Brnadić, načelnik Policijske uprave u Grudama.

Osuda napada

Iz Općinskog suda u Ljubuškom su najoštrije osudili bacanje eksplozivne naprave na kuću suca Mikulića.
"Ovaj čin na suca Županijskog suda u Širokom Brijegu predstavlja napad na pravosuđe Zapadnohercegovačke županije. Naglašavamo da ovakve i slične kriminalne aktivnosti neće utjecati na suce Zapadnohercegovačke županije, te će isti nastaviti s obavljanjem sudačke funkcije neovisno, nepristrano i profesionalno uz poštivanje svih standarda svoje profesije, kao što su to činili i dosad", stoji u priopćenju kolegija Općinskog suda u Ljubuškom. Prije godinu dana sucu Mikuliću su nudili i policijsku zaštitu. Tada je nije prihvatio. "Da me netko htio ubiti, on bi to i učinio", rekao je tada sudac Mikulić, međutim, evo nakon godinu dana, napad se ponavlja.

dnevni list