Gradi se autocesta kroz HB županiju

...je zaključak da se može dati pozitivno mišljenje, odnosno suglasnost za izdavanje koncesije za dionicu koja će prolaziti područjem HB županije.

Mira Gotovac, predsjednica Komisije koju je formirala županijska Vlada , potvrdila je da je nakon razmatranja zahtjeva i dostavljene dokumentacije Ministarstva gospodarstva HB županije, zaključeno da je riječ o javnom interesu i projektu izgradnje infrastrukture od velikog značaja za budući razvoj lokalne zajednice. Prema njenim riječima, županijska Vlada je 2004. godine dala suglasnost Ministarstvu gospodarstva da može pristupiti izradi prostorno-prometne studije trase budućeg autoputa koji će dijelom prolaziti kroz HB županiju, nakon čega je resorno ministarstvo zaključilo ugovor s tvrtkom "Hidroelektra-inženjering" iz Zagreba o izradi idejnog rješenja i studije mogućnosti izgradnje ove dionice autoputa.

Nakon izrade idejnog rješenja i studije izvodljivosti projekta tvrtka "Hidroelektra-inženjering" podnijela je 17. studenog 2009. godine zahtjev za dodjelu koncesije za izgradnju ove dionice, a nadležna komisija dala je pozitivno mišljenje, odnosno suglasnost za dodjelu koncesije izvođaču radova i investitoru.

Srna