Gango moja iz starih vremena ti si sama nikla iz kamena

ganga, hercegovački gangaši
Na ovom CD-u nalazi se 80-ak izvedbi na sviralama, guslama, usnoj harmonici, diplama, te ganga od ukupno 24 izvođača iz Zapadne Hercegovine. Nakladnik je 'Udruga gangaša Zapadne Hercegovine'.

„Želja nam je da naša ganga uđe kao nematerijalna baština pod UNESCO-vu kapu, kako naš trud u očuvanju baštine nebi bio uzaludan. Nadamo se da ćete svi koji budete imali ovaj CD uživati slušajući gange, koje smo željeli otrgnuti od zaborava", rekao je između ostalog Marinko Mikulić Mako predstavljajući CD.

Predsjednik 'Udruge gangaša Zapadne Hercegovine' Mate Anić zahvalio je svima koji su pomogli izdavanje ovog CD-a posebno istaknuvši Općinu Široki Brijeg i Županiju Zapadnohercegovačku, ali i izvođače zahvaljujući kojima je i snimljen ovaj jedinstveni nosač zvuka. Predstavljanje je proteklo uz zvuke gange, gusala, dipala i bećarca i uz domaće delicije, te je trajalo do kasnih noćnih sati. Ovaj CD je posvećen naraštajima koji dolaze kako bi imali prigodu čuti neke od pradjedovskih običaja i pjesama koje polako izumiru, ali ovo je način za opstanak običaja i pjesama i očuvanje kulturne baštine Zapadne Hercegovine

abcportal.info