FOTO  Planinići iz cijeloga svijeta okupili se u Crnićima kod Čapljine

Budući da Crnići nisu cestovno povezani s čapljinskom općinom, Planinići su do tog mjesta morali putovati preko Gabele, Metkovića susjednog Vida.
 
Unatoč tomu, u Crnićima se okupilo više od 500 Planinića i njihovih prijatelja, a uz ostale goste i uzvanike susretu je nazočio i čapljinski načelnik dr. Smiljna Vidić. Načelnik je iskoristio prigodu i  mještanima Crnića obećao izgraditi put od Gabele do Crnića.
 

Tom prilikom, uz suslavlje fra Vlade Kozine, svetu misu zahvalnicu na mjesnom groblju u Crnićima, slavio je don Ljubo Planinić iz Krehin Graca.
 
 
Sudionik etod skupa pozdravio je dipl. inž. polj. Tomo Planinić-Tušup, inače glavni organizator i domaćin svih Planinića, koji se zahvalio čapljinskom načelniku na obećanom putu za Crnice. On je predložio da se na Uskrsni ponedjeljak iduće godine u Krehin Gracu održi centralno – završno druženje Planinića u prvom ciklusu, što je i prihvaćeno.
 
   
Nakon misnog slavlja, domaćini – Planinići iz Crnića - priredili vrlo bogat domjenak u šatoru gdje se okupilo više od 600 uzvanika. Uz bogatu trpezu s obiljem pečene janjetine, hercegovačkih specijaliteta i domaćih vina, uz ugodne razgovore, gangu, bećarac i ples, druženje Planinića trajalo je do kasno u noć.
 

Treba reći da je prvi susret Planinića podrijetlom iz Krehin Graca održan u Krehin Gracu 2005. godine na poticaj don Ljube Planinića i Tome Planinića - Tušupa. Tada je na svečan je način predstavljena vrlo vrijedna knjiga „Rodoslovlje Planinića od 1645. do 2005. godine“, autora don Ljube Planinića.
 

Drugi susret Planinića održan je u Zagrebu, treći u Cernu, a četvrti u Ljutom Docu, peti u Vitaljini i konačno šesti u Crnićima .
 

Mora se reći da je ta lijepa tradicija za svaku pohvalu jer po mnogo čemu predstavlja jedinstven, vrlo koristan, zanimljiv i nezaboravan susret članova obitelji Planinić koji su se iz Krehin Graca raselili po svijetu. Njihovo jednodnevno godišnje okupljanje ima za cilj međusobno druženje, razmjenu iskustava, zbližavanje i što bolje međusobno upoznavanje.
 
Mile Pavlović/brotnjo.info