FOTO  Most zajedništva povezao Dalmaciju i Hercegovinu

Gotovo 3.000 ljudi fotografirao je poznati hrvatski fotograf Šime Strikoman na svojoj 199. milenijskoj fotografiji, u sklopu projekta „Most zajedništva - Ston 2010.“ koji je pokrenula udruga „DalmaHerc“ u suradnji s Općinom Ston.

Cilj je povezati Damaciju i Hercegovinu ili, kako su istaknuli na pozivu svim sudionicima „vjenčati Neretvu i Jadran“.
- Široka srca smo prihvatili ovu ideju DalmaHerca i otvorili Ston svim sudionicima projekta, a plan je da se i sljedećih godina održava na drugim lokacijama s ciljem povijesnog, kulturnog i gospodarskog povezivanja dviju regija - kazao je načelnik Općine Ston Vedran Antunica.


Svi koji su jučer bili u Stonu koji je odisao pozitivnom energijom Hrvata iz raznih krajeva Dalmacije i Republike Hrvatske te Herceg-Bosne kao i Hrvata iz Crne gore  mogli su vidjeti jedno nevjerovatno okruženje i veliku raznolikost narodnih nošnji i uniformi povijesnih postrojbi hrvatske vojske. Projekt koji je udruga pokrenula te ga napokon uspješno realizirala samo je početak suradnje ove dvije regije koje su oduvijek jako povezane te ćemo nastaviti i dalje raditi na kvalitetnim projektima s obje strane granice.

dalmaherc.com