FINANCIAL TIMES Hercegovina je turistička lokacija budućnosti | Hercegovina.Info

FINANCIAL TIMES Hercegovina je turistička lokacija budućnosti

FINANCIAL TIMES Hercegovina je turistička lokacija budućnosti

Prema ocjenama uglednog svjetskog financijskog časopisa “Financial Times“ iz Londona Hercegovina je turistička lokacija budućnosti, a Čapljina urbani biser mediteranske Hercegovine.

Mostarski Centar za investicije i razvoj poduzetništva (CIRP) je prepoznao priliku za promocijom Hercegovačke regije na svjetskoj razini te su na objavljeni poziv FDi časopisa dostavili potrebne informacije uz aplikaciju koju je trebalo poslati.

Investicijski stručnjaci i specijalisti analizirali su različite kriterije uključujući ekonomski potencijal, isplativost ulaganja, prijateljsko poslovno okruženje, te turističku atraktivnost.

Hercegovačka regija je na temelju toga u specijaliziranom izdanju prestižnog časopisa Financial times za promociju stranih ulaganja – „FDI Magazin“ svrstana na 6. mjesto u kategoriji „TOP 10 Turističkih lokacija budućnosti 2019./20. prema FDI strategiji.

Hercegovina je nagrađena za kulturno baštinski turizam s naglaskom na etno sela s kamenim kućicama u tradicionalnom štihu, konobama, kušaonicom vina, trgovinom opremljenom rukotvorinama, suvenirima i tradicionalnim proizvodima poput uštipaka, domaćeg meda, ljekobilja ili domaćih likera.

„Pozicioniranje na prestižnoj listi predstavlja izravnu preporuku potencijalnim investitorima kako vrijedi ulagati u Hercegovinu kao atraktivnu turističku destinaciju“, istaknula je direktorica CIRP-a Dijana Bošnjak.

Zahvaljujući prirodnim Ljepote Hercegovine, ugodna klima, obilje sunca i vode, su prirodna obilježlja kojima se Hercegovina iskazala razvijenim turizmom, pogotovo avanturističkim budući se Hercegovina nalazi u srcu staze Via Dinarica kao što u svojoj ponudi prirodnih ljepota nudi predivno Hutovo blato – jedinstvenog submediteranskog močvarnog područja, jednog od najbogatijih rezervata močvarnih ptica u Europi i Parka prirode Blidinje.

Čapljina je izdvojena za najbolju investicijsku lokaciju u Hercegovini s titulom ekološki urbanog grada, rijetkim endemskim vrstama, mnogobrojnim lokacija koja morate posjetiti te vrhunskom gastronomijom.

Ni jedan drugi grad u Bosni i Hercegovini nema tako izvanrednu lokaciju i prometnu komunikaciju koji su preduvjet za razvoj turizma i drugih industrija. U kombinaciji sa spremnim investicijskim zonama, pojednostavljenim procedurama, smanjenim operativnim troškovima i kvalitetnoj radnoj snazi, ima najbolje predispozicije za uspješno privlačenje investitora.

“Rezultat je to političkih promjena, zajedno sa strukturiranom, trajnom kampanjom gradonačelnika Smiljana Vidića da Čapljinu otvori svijetu i prenese je iz prilično lijepog, ali uglavnom nepoznatog, južnoeuropskog zaleđa u žarište globalnih ulaganja”, istaknula je Bošnjak.

/HMS/