Federalni zavod za zapošljavanje poziva na natječaj za prijem vježbenika

Općinski sud, zapošljavanje, Vlada HNŽ-a , Natječaj, vježbenici, poduzetnici, Hercegovina, anketa, gospodarstvo, asocijacija poduzetnika hercegovine, priopćenje za javnost, državni posao, posao
Facebook

Vlada Hercegovačko-neretvanske županije je na današnjoj sjednici još jednom uputila poziv svim gradovima i općinama u HNŽ, koji to do sada nisu učinili, da se registriraju i apliciraju na natječaj Federalnog zavoda za zapošljavanje.

Natječaj je namijenjen sufinanciranju prijama vježbenika u županijska tijela uprave, upravne organizacije i druge službe, tijela i institucije HNŽ- a koji će biti objavljen u petak, 28. veljače.

Naglašavanju kako je skrb za mlade visokoobrazovane osobe u vrhu prioriteta rada Vlade, a do sada je tijekom ovog mandata primljeno više od 600 vježbenika.

Prema poslijednjem natječaju prijavilo se 582 kandidata, a broj traženih vježbenika bilo je stotinu osoba. Naglasili su kako sve upućuje na potrebu zajedničkog djelovanja s gradovima i općinama u HNŽ, kako bi što većem broju mladih osoba bilo omogućeno obavljanje jednogodišnjeg vježbeničkog staža.

Također je naglašeno kako će se Vlada, njezina ministarstva i druga županijska tijela uprave aktivno uključiti i prijaviti na novi natječaj Federalnog zavoda kako bi se, eventualno, povećao broj vježbenika koji će stjecati prva radna iskustva u tijelima Vlade.