Dug jezik vjećnika iz Posušja

...o pravima djeteta, priopćeno je iz MUP-a Zapadnohercegovačke županije. Naime, početkom lipnja ove godine Policijskoj upravi Široki Brijeg prijavljeno je da je jedno dijete - štićenik Doma "Marija - naša nada" u Širokome Brijegu seksualno zlostavljano.

Nakon prijave pripadnici PU Široki Brijeg počeli su s istragom ovoga kaznenog djela, ali je ona vođena u potpunoj tajnosti kako bi se do okončanja postupka zaštitio ugled i dostojanstvo osobe koja je sumnjičena, ali i radi zaštite navodne žrtve kaznenog djela.

Međutim, 25. listopada u prostorijama Općine Posušje održana je 27. sjednica Općinskog vijeća, na kojoj je vijećnik D. P. govorio o istrazi koju vodi Policijska uprava Široki Brijeg pri tom otkrivši identitet štićenika, za kojeg se još ne može sa sigurnošću tvrditi da je žrtva kaznenog djela.

Dana 29. listopada D. P. pozvan je u službene prostorije PU Široki Brijeg gdje je saslušan u svojstvu osumnjičenika, a poduzete su i druge radnje radi dokazivanja i dokumentiranja kaznenog djela.

- Nakon kompletiranja dokumentacije Policijska uprava Široki Brijeg danas je Županijskom tužiteljstvu podnijela kazneno djelo protiv D. P. zbog sumnje da je počinio kazneno djelo povreda tajnosti postupka, stoji u priopćenju MUP-a Zapadnohercegovačke županije.
bitno.ba