Dragan Čović posjetio općinu Ravno

Dragan Čović
Načelnik Ravnog Andrija Šimunović i predsjednica Općinskog vijeća Stana Burić, upoznali su Čovića s trenutnom gospodarskom i političkom situacijom u općini, te pitanjima koja su važna za ovu općinu i njene stanovnike. Na sastanku je govoreno i o radu Općinskog odbora HDZ BiH Ravno pri njihovom zalaganju i unaprjeđivanju životnih prilika stanovnika ove općine, javlja Hrvatski Medijski Servis.

Sastanku su uz Čovića, bili nazočni i glavni tajnik HDZ BiH Vlado Džoić, predsjednik Županijskog odbora HDZ BiH HNŽ i gradonačelnik Grada Mostara, Ljubo Bešlić, novoimenovani predsjednik Vlade HNŽ dr. Nevenko Herceg, s ministrima HDZ BiH u novoj Vladi HNŽ: Slađanom Bevandom, Stjepanom Krasićem, Donkon Jovićem, Oliverom Soldo i Goranom Opsenica.

Inače, ovo je bio i prvi službeni posjet predsjednika Vlade HNŽ Nevenka Hercega s ministrima nekoj općini, nakon jučerašnjeg imenovanja. Na sastanku je naglašena perspektiva i pozicija općine Ravno najprije kroz razvoj turizma, poljoprivredne proizvodnje te prekogranične suradnje kao prioritet.

Šimunović i Burić naglasili su važnost prometnog povezivanja općine Ravno na planiranu cestu Neum - Stolac. Ovoj općini bi puno značilo povezivanje na ovaj prometni pravac. Istaknuta je i važnost upravljanja vodama na području općine i bolja suradnja s Elektroprivredom.

Na sastanku se iskazala nada kako će sve razine vlasti, osim nazočne županijske, iskazati spremnost za suradnju na svim područjima važnim za ovu lokalnu zajednicu, prije svega dobru suradnju na području zdravstva i socijalne skrbi, vodoprivrede, poljoprivrede, cestovne infrastrukture, turizma, te drugih područja, bitnih za ovu općinu.

Čović je kazao, kako je vidljiv i zapažen rad općine i Općinskog odbora Ravno, te je istaknuo da se izaslanstvo, nakon dužeg vremena došlo sastati s predstavnicima općine, kako bi se sagledali svi problemi i pokušalo se naći rješenje. Dr. Čović je naglasio da općina veliku pažnju obrati na održive projekte, a iskazani problemi, rješavat će se po prioritetima.

Predsjednik Vlade HNŽ Nevenko Herceg, s resornim ministrima je kazao da će podržati svaki projekt vezan za općinu Ravno.