Don Damir Stojić: Duhovna obnova za mlade u Hercegovini

Don Damir mladima približava pojam teologije tijela kojeg je uveo papa Ivan Pavao II u svojoj istoimenoj knjizi
, nalazeći odgovore u Bibliji kako bi pomogao mladima. Jednostavnim rječnikom govori o osnovnim egzistencijalnim pitanjima: tko je čovjek, kako ostvariti svoj život u svjetlu identiteta, kako prihvatiti čistoću kao veliki dar Božji.
U svom govoru često spominje i vlastita iskustva iz mladosti koja su mu ostala zauvijek u sjećanju jer su uspjela utjecati na njegov zaokret prema svećeničkom pozivu.


Mr. sc. don Damir Stojić, podrijetlom Hercegovac, rođen je 1973. god. u Torontu, Kanada, kao najmlađi, treći sin u obitelji hrvatskih emigranata.
Nakon završene osnovne i srednje salezijanske škole u Kanadi najprije upisuje studij psihologije, ali nakon ljetovanja u Hrvatskoj odlučuje doći među hrvatske salezijance i upisuje studij teologije na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Zagrebu. Pedagošku praksu vršio je u Splitu i Sondriu, Italija. Godine 2002. diplomirao je s temom „Teološko značenje golotinje u Svetom pismu". Iste godine, 29. lipnja, zaređen je za svećenika te nastavlja djelovati kao salezijanac i kapelan u župi Duha Svetoga i u crkvi Sveta Mati Slobode na zagrebačkom Jarunu.
Godine 2004. odlazi na poslijediplomski studij u Washington, gdje je na Catholic University of America magistrirao pri katedri moralne teologije s temom „Načela katoličkoga socijalnog nauka u pravima manjina". Za vrijeme studija bio je župnik Hrvatske katoličke misije sv. Blaža i jedan je semestar radio kako studentski kapelan na American University u Washingtonu, DC.


Ponovno se vraća u domovinu gdje u rujnu 2007. dobiva dekret zagrebačkoga nadbiskupa Josipa Bozanića za studentskoga kapelana. Član je povjerenstva za pastoral mladih Hrvatske biskupske konferencije, kao i Hrvatske salezijanske provincije. Osim što je studentski kapelan, redovito pastoralno djelovanje vrši u crkvi Sveta Mati Slobode, na zagrebačkom Jarunu.
Don Damir će također predavanja i duhovnu obnovu imati večeras i sutra , u Mostaru u Franjevačkoj crkvi s početkom u 19.30 sati večeras, a u Širokom Brijegu Duhovna obnova za mlade će se održati sutra 8. travnja u 19 sati. Pozivaju se svi zainteresirani da nazoče uoči Uskrsa u molitvi, pjesmi i razgovoru.

ljportal.com