Denis Lasić uručio ključeve za 4 interventna vatrogasna vozila

Denis Lasić
Tom je prigodom Lasić kazao kako su svjesni da vatrogasci, posebice u ljetnom razdoblju, imaju vrlo teške uvjete za rad te se bore da zaštite ljudske živote i materijalna dobra.

- Htjeli smo im pomoći s ovim vozilima iako nećemo stati na ovome, već idemo u daljnji proces tako da će za par mjeseci i preostale općine u HNŽ-u dobiti vozila - kazao je Lasić, dodavši kako će, ako bude sredstava, Vlada i dodatno pomoći vatrogasce u Mostaru.

Zapovjednik Profesionalne vatrogasne postrojbe Mostar Petar Jurić kazao je novinarima kako će vozilo za njihovu postrojbu izuzetno puno značiti.

- Grad Mostar nakon nekih 25-26 godina dobiva novo vatrogasno vozilo. Ovakvo vozilo je izuzetno korisno za izvlačenje unesrećenih u prometnim nesrećama, a vozila koja koristimo za te intervencije su od 1972. do 1977. godišta tako da to dovoljno govori s kakvom opremom mi radimo - kazao je Jurić.

Naveo je kako je vozilo višenamjensko i osim tehničkih intervencija, za koje ime hidraulične alate, vozilo ima rezervoar vode i pjenila tako da se može koristiti i za gašenje požara.

Načelnik Općine Ravno Andrija Šimunović kazao je kako po prvi put lokalne zajednice dobivaju novo specijalizirano vozilo.

- Ovo će vozilo umnogome pomoći - kazao je Šimunović te je na vrijednoj donaciji zahvalio županijskoj Vladi i Upravi za vatrogastvo i civilnu zaštitu.