Dalmatinci u Hercegovinu po automobilske gume

zimske gume
...u Hercegovinu po nove gume za svoje limene ljubimce, a uz to i gorivo im je jeftinije u BiH nego u Hrvatskoj tako da uz malo avanture hercegovačkim cestama uštede i nešto kuna u džepovima.

Kako piše Dalmacija News, dok Hrvatska nije postala članica Europske unije, vozačima se isplatilo po nove gume ići čak i u Sloveniju, no ulaskom Hrvatske u EU cijene su se donekle izjednačile, ali Dalmatinci i dalje odlaze u Hercegovinu.

Kolege iz Splita u jednoj vulkanizerskoj radnji u Širokom Brijegu zamijetili su nekoliko automobila s hrvatskim registracijskim oznakama, točnije iz Splitsko-dalmatinske županije.

"Pa i nije neka značajna ušteda, ali opet ispadne malo jeftinije. Kad sam već ovdje napunit ću pun rezervoar dizela i tako uštedite 50-ak kuna. Ovo danas mi je više bilo zbog puta, da se malo maknem od doma", izjavio je Teo iz Podstrane za portal Dalmacija News.

Sugovornik je novinara upoznao sa cijenama, dimenzijama i markama gume. Naveo je primjer ekonomski prihvatljive marke "Sepmerit" koja pripada srednjoj klasi. Na dimenzijama 175/65/R14 gumu zajedno s uslugom montaže platit ćete 94,46 KM što je oko 354 kune, a sve četiri s montažom i uključenim PDV-om oko 1.416 kuna.

U većini vulkanizerskih radnji u Splitu cijena četiriju guma s montažom u prosjeku je skuplja za svega par stotina kuna, no novinar napominje da je kupnja guma putem interneta zbog akcija znatno isplativija od odlaska u Hercegovinu.

No, izgleda da neki Dalmatinci i dalje imaju tradiciju odlaska po gume, a i neke ostale potrepštine, u Hercegovinu.