Zbog loših ocjena pobjegao od kuće, tražili ga spasioci

Zbog loših ocjena pobjegao od kuće, tražili ga spasioci

GRUDE - U ranim jutarnjim satima Gorska služba spašavanja u BiH je od kolega iz Hrvatske gorske službe spašavanja dobila poziv za pokretanje akcije potrage za nestalim dječakom M. G. iz sela Gorica pored Gruda. Brzom intervencijom spasilačkih službi GSS Široki Brijeg, HGSS Mostar, HGSS Čitluk, HGSS Posušje i kolega iz Imotskog, nestali dječak je lociran i pronađen živ i zdrav te vraćen zabrinutim roditeljima. Dječak je nestao sinoć oko 22:00 sati nakon svađe sa roditeljima zbog loših ocjena u školi. Zdenko Marić, predsjednik Gorske službe spašavanja u Bosni i Hercegovini, u razgovoru za N1 pojasnio je šta se dešavalo u protekla 24 sata u slučaju potrage za 16-godišnjim dječakom, objavila je N1. "Sinoć oko 22:00 sata je otišao od kuće i nije ga bilo cijelu noć. Jutros se krenulo u potragu.

Prvo ga je tražila rodbina i kad su vidjeli da nema rezultata, zvali su nas. Poduzeli smo jednu ozbiljniju potragu, prvenstveno za informacijama koje bi mogle dovesti do dječaka. Na kraju se ispostavilo da ga je prikrio jedan prijatelj i da je spavao u automobilu pored njegove kuće. J

utros u 6:00 sati se javio preko Facebooka, pročitao je neke poruke i vidjelo se da je online. Nije imao karticu u telefonu te je morao biti spojen na WiFi tako da smo zaključili da mora biti u civilizaciji", pojašnjava Marić za N1. Nakon doručka koji mu je osigurao prijatelj, dječak je jutros otišao u šumu nakon čega je krenula potraga. "Locirali smo ga vrlo brzo i pronađen je nešto poslije 8:30 sati. Sada je kod roditelja. Nije povrijeđen i nema nikakvih posljedica. Uglavnom, sve je se riješilo na najbolji način. Nekad ovakve situacije znaju biti opasne. Nijednom roditelju ne može biti svejedno kada mu dijete nestane", kaže Marić. Dječak je nestao u pograničnoj zoni između Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Najbliži grad selu Gorica je Imotski udaljen samo par kilometara. Prvi poziv upravo je otišao i stanicu gorske službe spašavanja u Imotskom odakle su pozvali svoje kolege u Gorskoj službi spašavanja u Bosni i Hercegovini.

Nezavisne novine