Za pljačku u Mostaru Širokobriježaninu tri godine zatvora

- Kolobarić je sporne večeri oko 20 sati, u Ulici Mladena Balorde u Mostaru, s ciljem da sebi pribavi protupravnu imovinsku korist, iz kladionice „Petica Plus", zajedno s još jednom nepoznatom muškom osobom, uz prijetnju pištoljem tamošnjoj djelatnici, uzeo i prisvojio novac u iznosu od 2320 maraka- kazao je sudac Kebo.
Zbog ranije višestruke osuđivanosti Kolobarića za razna kaznena djela, njih ukupno osam, kao i da bi mogao utjecati na drugu nepoznatu osobu, sudac je smatrao da je dovoljno razloga da mu se produlji pritvor do pravomoćnosti presude.

Nakon izricanja zatvorske kazne, u sudnici je suze jedino pustila njegova odnedavna supruga (22), koja je tvrdila da je Josip sporne večeri bio bolestan s njom u kući. Za nju pak iz MUP-a ZHŽ-a tvrde da je bila oteta početkom godine. Naime, ona je prijavila da je u njenu kuću pristupio nepoznati muškarac i predstavio se kao inspektor te zatražio da otiđe u Mostar kako bi dala iskaz o okolnostima navodno izvršenih kaznenih djela.

Prema navodima iz prijave, s još dvojicom ju je odveo u trgovinu alkoholnih pića u Čitluku, gdje su zatražili da potpiše račun - otpremnicu, na ime duga od oko 1000 maraka za alkoholna pića kojeg imaju prema toj trgovini nakon vjenčanja. Ubrzo se došlo do indicija da su mogući počinitelji R. Č. (40), Ž. P. (39) i L. M. (34) iz Čitluka, Izvršenom kriminalističkom obradom utvrđeno je postojanje osnove sumnje da su počinili kazneno djelo protupravno oduzimanje slobode i lažno predstavljanje.

pogled.ba