Vrhovni sud potvrdio pritvor Anti Čečuri

...sumnjiči za počinjenje kaznenih djela bludna radnja, spolni odnos s djetetom i nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih tvari, doznaje se iz Županijskog suda u Livnu.

Naime, kazneno vijeće Županijskog suda u Livnu produljilo je pritvor osumnjičeniku, 56-godišnjem Anti Čečuri zvanom Toni, i odredilo produljenje pritvora za još dva mjeseca, tako da će pritvor protiv osumnjičenika trajati najdulje do 28. listopada 2011. godine.

Podsjećamo, sutkinja za prethodno saslušanje Županijskog suda u Livnu Nedima Begića odredila je Čečuri 1. kolovoza 2011. jednomjesečni pritvor zbog postojanja osnovanosti sumnje da je počinio kazneno djelo bludne radnje, spolni odnos s djetetom i nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materijala, na način što je od 2008. do prosinca 2010. u mjestu Smričani na dvije lokacije pokušao ostvariti nasilni spolni odnos s dvije maloljetne djevojčice.

U prijedlogu za određivanje produženja pritvora stoji da je osumnjičeni Čečura sestre G.Č i S.Č, učenice osnovne škole koje su tada imale 10 i 11 godina, u navedenom vremenskom intervalu zaključavao i vezao im ruke, udarao ih i vukao za kosu, te dirao po spolnim organima.

Slučaj je prijavila medicinska sestra Županijske bolnice u Livnu koja je za nemili događaj saznala od majke djevojčica.

(Fena)