Velika tragedija zavila Hercegovinu u crno: Svi u šoku nakon stradanja četvorice maloljetnika

Posušje, tragedija, prometna nesreća
Petnaestogodišnjak RL, učenik prvog razreda Srednje stručne škole iz Vinjana, kod Posušja, poginuo je, a dvojica njegove maloljetne braće i rođak su teže i lakše ozlijeđeni u katastrofalnoj nesreći u četvrtak poslijepodne nedaleko od obiteljske kuće.

Nastradali maloljetnik je u trenutku nesreće bio suvozač u autu, kojeg je vozio njegov brat DL (17), a koji je u nezgodi zadobio lakše ozljede.

R.L. je poginuo na mjestu nesreće, a teške ozljede zadobili su DL (12), brat nastradalog, i L.L. (15), rođak poginulog.

Obitelj nastradalog je u dubokom šoku, a školski prijatelji u nevjerici, jer su, kako kažu, izgubili najboljeg prijatelja.

D.L. je u trenutku nesreće upravljao neregistriranim pasat karavanom, koji je usljed neprilagođene brzine u četvrtak oko 18 sati sletio s regionalnog puta Vir - Posušje, svega dvjestotinak metara od obiteljske kuće.

Automobil se nakon slijetanja više puta prevrnuo.

Silva Šunjić, glasnogovornik Sveučilišno-kliničke bolnice (SKB) Mostar, izjavila je u petak da su dvojica maloljetnika teško povrijeđena u nesreći u stanju polutraume.

"Smješteni su na Odjel za anesteziju, reanimaciju i intenzivno liječenje. Treći maloljetnik je zadobio lakše ozljede, ali je zadržan na Odjelu traumatologije ", navela je glasnogovornica SKB-a Mostar.

Prema nezvaničnim informacijama, teška nesreće se dogodila po povratku s poslijepodnevne mise u lokalnoj crkvi.

Na misi je bio teško povrijeđeni LL, a njegovi rođaci su po završetku službe automobilom otišli po njega kako bi se provozali po selu.

Damir Čutura, glasnogovornik MUP-a Zapadnohercegovačkog kantona (ZHK), priopćio je u petak da je za volanom automobila pasat karavan bio 17-godišnjak.

"U nesreći je sudjelovalo neregistrirano vozilo pasat karavan, na kojem su se nalazile privremene njemačke registarske oznake. Vozilom je upravljao 17-godišnjak, dok su ostali bili suputnici. Na licu mjesta poginuo je 15-godišnji vozačev brat, dok su ostali prevezeni u bolnicu. Uviđajem je utvrđeno da je pasat regionalnim putem išao prema Posušju. Dolaskom u Vinjanima vozač je, iz nepoznatih razloga, izgubio kontrolu nad automobilom, nakog čega je sletio s kolnika i više puta se prevrnuo. Po nalogu tužiteljstva biće izvršeni obdukcija tijela i ostala vještačenja kako bi bile utvrđene sve okolnosti nesreće ", objasnio je Čutura.

Očevici i mještani Vinjana ispričali su da je prizor nakon nesreće bio užasan, jer se automobil poslije slijetanja gotovo 200 metara prevrtao po obližnjoj njivi.

"Bilo je strašno. Dijelovi automobila bili su razbacani po njivi, a gotovo 200 metara od ceste stajao je potpuno zgužvani pasat. Ništa slično nisam vidio. Ne znam što se točno dogodilo, ali pretpostavljam da su prebrzo vozili. Drugo objašnjenje ne postoji, jer na tom dijelu put je potpuno ravan, a oko njega nema ni kamena ni drva. Ovo je velika tragedija, prije svega za obitelj nastradalog ", ispričao je jedan od mještana koji je želio ostati anoniman.

Otac nastradalog mladića je auto-limar, vrijedan čovjek, kažu mještani. "Mislim da će ovo poslužiti kao nauk svima da se pridržavaju saobraćajnih propisa, jer i najmanji trenutak nepažnje može dovesti do katastrofalnih posljedica", ispričali su u petak Mještanima Vinjana.

Nezavisne novine