Vatrogasac iz Trebinja poginuo u sudaru kod Mostara

crna kronika, crna kronika, crna kronika, Mostar, crna kronika, bomba, Grude, crna kronika, crna kronika, crna kronika, crna kronika, crna kronika, crna kronika, crna kronika, crna kronika, crna kronika, gp bih, granična policija, Granična policija Izačić, crna kronika, crna kronika, crna kronika, crna kronika, crna kronika, Pero Oršulić, crna kronika, crna kronika, akcija, Sipa, droga, crna kronika, Metković, granični prijelaz, marihuana, crna kronika, crna kronika, crna kronika, crna kronika, crna kronika, crna kronika, bomba, Posušje, policija, Posušje, bomba, dojava, crna kronika, crna kronika, droga, uhićenja, crna kronika, crna kronika, crna kronika, crna kronika, crna kronika, crna kronika, crna kronika, crna kronika, crna kronika, crna kronika, crna kronika, crna kronika, crna kronika, leš, glava, Mostar, crna kronika, crna kronika, crna kronika, crna kronika, crna kronika, crna kronika, crna kronika, crna kronika, crna kronika, crna kronika, crna kronika, lupriv, crna kronika, Darko Šobo

Kako doznaje Dnevni list, ovaj hrabri trebinjski vatrogasac, koji je zadnja dva desetljeća posvetio spašavanju ljudskih života i imovine, jučer je krenuo svojom Jettom na put u Banju Luku, ali dok se oko šest sati ujutro vozio kroz Salakovac iznenada je prešao na tuđi trak i zabio se u nadolazeći dostavni kombi tvrtke Akova za čijim je upravljačem bio 33-godišnji Adis Zerdo iz Visokog.

Život na kotačima

Prolaznici govore da je prizor na cesti bio stravičan, te da se automobil Jetta posve smrskao u sudaru. Vatrogasci su dva sata morali rezati olupinu kako bi izvukli Paranosovo tijelo iz hrpe lima. Na mjestu nesreće moglo se vidjeti i kako je na kombiju razbijena prednja strana, a vozača kombija Adisa Zerdu su odmah prevezli u bolnicu u Južnom logoru. Srećom, život mu nije ugrožen, iako je zadobio teške tjelesne ozljede.

Policijskim očevidom je utvrđeno da je Jetta prešla na tuđu stranu ceste.
"Utvrđeno je da je ovaj poginuli, koji je upravljao Jettom, iz zasad neutvrđenih razloga prešao na trak koji je predviđen za promet vozila iz suprotnog smjera te se sudario s kombijem", rekao je Srećko Bošnjak, glasnogovornik MUP-a HNŽ-a.
Nenad Šarenac iz Civilne zaštite Trebinje i Paranosov prijatelj kaže da ne zna što se točno dogodilo pa je došlo do sudara.

"Mi smo skoro svaki dan kavu pili, družili se, i tužno je čuti da je jedan život samo tako izgubljen. Što se točno dogodilo ne znam, te informacije nismo dobili, ali mogu reći da je on bio čovjek koji je skoro čitav život proveo na kotačima. Ranije je nekad bio vozač kamiona. Nakon rata je podigao na noge Vatrogasnu jedinicu "Lastva Ušće" kod Trebinja", kaže nam Šarenac.

On ističe da je Paranos postao heroj vatrogastva na području Trebinja. Kako je rekao, baš ove godine, na obilježavanje Svjetskog dana civilne zaštite, Paranos je u Sarajevu primio pohvalu u Ministarstvu sigurnosti BiH za dugogodišnje uspjehe u vatrogastvu.
"Da samo vidite njegov ured. Po zidovima su brojne pohvalnice, nagrade, zahvale", govori Šarenac koji kaže da je Paranos iza sebe ostavio ženu, troje djece te više unučadi. Kako doznajemo, Zdravkovi sinovi Velezar i Dragan su već prekaljeni vatrogasci, a odnedavno i njegova unučad su počela pomagati u vatrogasnim poslovima.

Nenadoknadiv gubitak

Tragična vijest da je vatrogasni starješina Vatrogasne jedinice "Lastva Ušće" iz Trebinja poginuo u sudaru kod Mostara, šokirala je jučer njegove brojne kolege.
"Odlazak našeg starješine je nenadoknadiv gubitak. Jednostavno ne možemo vjerovati. Bio je naš vođa, profesionalac kakav se rijetko gdje viđa, neustrašiv borac sa svim stihijama. I kada bi nam ponestalo snage, kada bi nas uhvatili trenuci malodušnosti, Zdravko je bio tu da nas podigne. Za njega poraz u borbi sa stihijom nije bio opcija. Iz svakog duela izlazili smo jači i uvijek kao pobjednici. Teško se pomiriti da se Zdravko nikada više neće vratiti u svoju jedinicu, među svoje najmilije. Znam da nas može savjetovati i sada bi rekao - Momci nema predaje, moramo pobijediti", izjavio je jučer novinarima Lazar Vučković, zamjenik zapovjednika Vatrogasne jedinice Lastva Ušće i Paranosov najbliži suradnik.
Kako nam je rečeno, Paranos se nakon rata posvetio vatrogastvu, a kao starješina Vatrogasne jedinice "Lastva Ušće" sudjelovao je u gašenju brojnih požara, a tijekom proteklih godina spašavali su zarobljene ljude iz snježnih nanosa i poplavama, a često su pomagali i unesrećenima u prometnim nesrećama.