Mostar: Ubojica Amile Sabljić nepravomoćno osuđen na 13 godina!

... Federalne uprave policije, kojom ga je osudio na trinaest godina zatvora za ubojstvo Amile Sabljić (1987).

Sudsko vijeće kojemu je predsjedao sudac Slavko Pavlović prihvatilo je izjavu o priznanu krivnje optuženog Muslića od 28. lipnja ove godine te nakon pretresa i izvedenih dokaza koji se tiču visine i vrste kaznenopravne sankcije donijelo presudu.

Optuženi Muslić kroz suze je ponovio pred Sudskim vijećem kako je volio Amilu te da su bili u vezi dvije godine i kako je ona znala da je on oženjen čovjek.

"Amila je bila moj centar svijeta i moj život. Kajem se i žao mi je zbog nanošenja boli njezinoj obitelji, prijateljima i rodbini, kao i svojoj obitelji", kazao je, uz ostalo, optuženi Muslić.

Iako je tužiteljica Županisjkoga tužiteljstva Sabina Beganović zatražila izricanje najviše kaznenopravne sankcije za ovo djelo navodeći da nije bilo olakotnih okolnosti, predsjedavajući Slavko Pavlović kazao je kako su na strani optuženog Muslića ipak postojale te okolnosti, samim time što je on priznao krivnju i time omogućio brzo i efikasno suđenje, zatim što ranije nije osuđivan i što je otac malodobnoga djeteta.

Kao otežavajuće okolnosti sudac Pavlović naveo je to što je ubojstvo počinjeno s direktnim umišljajem, odnosno što je optuženi pokazao htijenje i pristajanje na ubojstvo, pa i samim tim što je ispalio četiri metka u oštećenu Amilu.

Ovom presudom optuženi Muslić proglašen je krivim da je 7. travnja ove godine 25 minuta iza polnoći u Mostaru, ispred ulaza hotela "Ero", nakon prethodnog verbalnog sukoba s Amilom Sabljić, službenim pištoljem marke "glock" iz neposredne blizine ispalio u nju četiri metka, u stomak i grudi, čime je Amili nanio četiri prostrijelne rane, od kojih je ona na mjestu preminula.

fena