U zatvor strpali ‘krivog’ vojnika zbog serije pljački crpke u Livnu!?

...u ruci tražio: Pare, pare! Na istovjetan način je oteo oko 750 KM i mobitel pa pobjegao u golfu 2 boje miša, bez vidljivih oznaka, i to ponovno prema granici Kamensko. Radnik je ostao nemalo iznenađen jer je već vjerovao da je serijski počinitelj uhićen. Naime, dan ranije je u jednomjesečni pritvor KPZ-a Mostar poslan Mario Marjanović (22) iz Livna, pripadnik Oružanih snaga BiH. Taj vojnik je uhićen zbog nekih sumnji i ne baš čvrstih dokaza, piše vecernji.ba.

- Prvo, koristio je golfa slične nijanse, ali na njemu je bilo još tri različite boje jer je pripreman za lakiranje i teško bi ga bilo zamijeniti. Drugo, jedne od spornih večeri, 29. veljače, oko 21:15 sati, sedam svjedoka potvrdilo da je tada bio na straži u livanjskoj vojarni. Kontrola je rađena u 21:20 sati, pa zar je moguće da za pet minuta prevali devet kilometara, te pri tome neprimjetno uđe i iziđe iz vojarne. Treće, skandalozno je da su za prepoznavanja u policiji s njim stavljeni srednjoškolci, učenici prvog razreda. Malodobnike su pokupili s ulice i poredali ih bez ‘kapuljača' na glavi. Moj sin je već četvrtu godinu vojnik i nema mrlje u karijeri. Možete misliti u kakvoj je situaciji, a i mi zajedno s njim, tvrdi Mariov otac Ante Marjanović, umirovljeni vojnik, koji traži da mu se sin odmah pusti iz pritvora.

Iz ovog ljubuškog poduzeća, koje tek planira ugraditi videonadzor u crpke, kažu da je prvi napad bio 27. veljače u 21:45 sati i otuđeno je svega 60 KM, a samo dva dana kasnije i drugi. Tada je oteto 600 KM, dok se treći zbio 16. ožujka oko 17 sati i opljačkano je između 500 i 800 KM. - Netko se okomio na nas, navjerojatnije zbog položaja. 2 km smo od Livna, a radi jedan radnik.

Počinitelj možda ima i pomagača jer uvijek dođe kad je ovaj sam. Tihi alarm je bila preslaba zaštita pa smo uveli i čuvara, koji bdije u večernjim satima, ali fantomski razbojnik nas sada napada i po danu. Očito je isti napadač, koji je sada nosio maskirnu jaknu. Visok je oko 175 cm i slabije građe. Zanimljivo je da u auto ulazi sa strane suvozača, kažu iz ove crpke.