U sačekuši pucano na bivšeg policajca i osuđivanog dilera

pucnjava
Pucnjava se dogodila u noći s petka na subotu tri sata iza pola noći u Hercegnovskoj ulici, u kojoj stanuje D.G.. D.G. je do stambene zgrade u kojoj živi, dovezao prijatelj, a kada je izlazio iz automobila nepoznati počinitelj je zapucao, piše dnevni-list.

Od ozljeda su ga, najvjerojatnije, sačuvali okolni automobili na parkingu zgrade, jer su na jednom vozilu marke Fiat i jednom Golfu ostale rupe od metaka.

O svemu će se naknadno izjasniti Okružno javno tužiteljstvo u Trebinju, čiji je tužitelj Gordana Šalvarica bila na licu mjesta i izvršila očevid zajedno sa pripadnicima Policijske uprave Trebinje. U policiji je samo potvrđeno da je očevid okončan, da je djelo okarakterizirano kao ubojstvo u pokušaju, te da će se o svemu naknadno izjasniti.

Neslužbeno smo doznali da D.G. nije bio previše raspoložen za suradnju s policijom, mada se pretpostavlja da on vjerojatno zna i tko stoji iza ovog napada. Među stanovnicima Trebinja spominje se da je pucnjavi prethodila tuča u kojoj je D.G. navodno sudjelovao te noći, te se istražuje povezanost ta dva događaja.

D.G. je, inače, nekadašnji uposlenik tadašnjeg Centra javne sigurnosti Trebinje.

Bio je osuđivan zbog kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i prometa opojnih droga prije dvije godine kada je pred Tužiteljstvom BiH sporazumno priznao krivicu za ovo kazneno djelo i bio osuđen na godinu i pol dana zatvora.

On je proglašen krivim što je, kao član grupe za organizirani kriminal, prevozio heroin i marihuanu iz Crne Gore u BiH, te dalje u Hrvatsku. Grupa je "pala" u velikoj policijskoj akciji kodnog naziva "Trebišnjica" izvedenoj krajem svibnja 2010. u Trebinju, Bileći, Stocu i Grudama, usmjerenoj na razbijanje kanala šverca droge i oružja.

Tada je privedeno više od 40 osoba, od kojih je skoro polovina završila u pritvoru, a u pretresima na 50-ak lokacija je pronađeno 70 kilograma skanka, dva kilograma heroina, 1,5 kilograma speeda, te više pištolja proizvedenih u Hrvatskoj koji su preko BiH trebali biti prebačeni u Crnu Goru.

Privođen je i 2011. u akciji kodnog naziva "Grom", također zbog šverca droge. Policija je tada u D.G. automobilu Fiat Punto pronašla i zaplijenila devet pakiranja skanka, vrijednosti više desetina tisuća maraka.