U protekla tri dana evidentirane provale i nasilje u obitelji na području Posušja i Ljubuškog

PU Posušje zaprimila je prijavu o nasilju u obitelji, počinjenom na širem području općine Posušje na štetu punoljetne ženske osobe. Policijski službenici, u suradnji s djelatnicima Centra za socijalni rad, poduzimaju izvide u cilju dokumentiranja izvršenog kaznenog djela. PU Posušje zaprimila je i prijavu o provali u obiteljsku kuću u Posušju. Prema navodima oštećenog građanina nepoznati počinitelj ili više njih u kuću je provalio u petak te je iz iste otuđio određenu količinu nakita i tehničke robe. Postupajući po prijavi policijski službenici izvršili su očevid te poduzimaju druge izvide u cilju rasvjetljavanja počinjenog kaznenog djela.
U petak večer PU Ljubuški zaprimila je prijavu o pokušaju krađe motornog vozila marke VW Passat, koje se nalazilo parkirano u Ulici Tina Ujevića u Ljubuškom. Postupajući po prijavi policijski službenici izvršili su očevid te poduzimaju druge izvide u cilju rasvjetljavanja opisanog kaznenog djela.

Postupajući u cilju suzbijanja zlouporaba opojnih droga policijski službenici PU Ljubuški u petak su, temeljem naredbe Općinskog suda u Ljubuškom, izvršili pretragu obiteljske kuće, okućnice i pratećih objekata koje koristi R. V. (45) s Humca. Tom prilikom pronađena su dva smotka zeljaste tvari koja svojim karakteristikama asocira na opojnu drogu marihuanu. Policijski službenici poduzimaju potrebne izvide u cilju dokumentiranja izvršenog kaznenog djela.

OSTALI DOGAĐAJI

• U petak 4. siječnja u 19:10 h policijski službenici PU Grude lišili su slobode Damira Ravlića zv. Duh, rođenog 6. siječnja 1977. godine. Damir Ravlić slobode je lišen u svojoj obiteljskoj kući, u mjestu Drinovačko Brdo, temeljem tjeralice koju je MUP Županije Zapadnohercegovačke raspisao po naredbi Općinskog suda u Ljubuškom. Nakon što su pronašli i lišili slobode Damira Ravlića policijski službenici PU Grude istoga su predali djelatnicima Sudske policije.

mupzzh