U Hercegovini uhićeno pet osoba zbog auto kriminala

Pronađeni su i dijelovi ukradenih vozila, krivotvorena dokumentacija za vozila, mobilni telefoni, SIM kartice, dvije automatske puške i određena količina streljiva.

Uhićeni će nakon kriminalističke obrade u prostorijama Sipe, uz izvješća o postojanju osnova sumnje o počinjenju kaznenog djela organizirani kriminal, a u vezi s kaznenim djelima carinska prevara, krivotvorenje isprava, biti predati na dalje postupanje Tužiteljstvu BiH.

Današnja akcija izvodi se po naredbi Tužiteljstva i Suda BiH, a u suradnji s policijskim službenicima MUP-a Kantona Sarajevo i MUP-a Hercegovačko-neretvanske i Zapadno-hercegovačke županije.

Iz Sipe najavljuju da će i ubuduće sve svoje raspoložive kapacitete staviti na rasvjetljavanje kaznenih djela podmićivanja i kaznenih djela protiv službene i druge odgovorne dužnosti.

Iz Tužiteljstva BiH priopćeno je da je policijska akcija, koja se od jutros provodi na prostoru BiH, usmjerena protiv osumnjičenih za krađu više desetaka automobila, čija se ukupna vrijednost procjenjuje u milionskih iznosima.

U akciji širom BiH uhićeno je deset 10 osoba, a od toga pet na području Hercegovine.