Tri i šest mjeseci zatvora za krađu u Ljubuškim zlatarnama

... Krađe, a za M.M. jedinstvena kazna zatvora u trajanju od 3 (tri) mjeseca zbog kaznenih djela Krađe i Neovlaštenog  posjedovanja opojnih droga.

Navedeni dvojac je zajedno, 08.srpnja 2007. godine, u zlatarskoj radnji ''CARTIER'' u Ljubuškom, oštetio vlasnika Adnana Eminia, na način što su sa pulta u zlatari ukrali stalak sa zlatnim naušnicama,ukupne vrijednosti 8.000,00 KM, a što je zabilježila nadzorna kamera.

Tri dana nakon što su pokrali zlatarnu ''CARTIER'' osuđenici su ušli i u zlatarnu CAMEA" vl. Brankice Bunoza, također u Ljubuškom, a koje prilike je S. T. sa police zlatarne ukrao sunčane naočale marke „DOLLCE GABBANA" čija je vrijednost 400,00 KM, koje je sakrio, sa sobom odnio i za sebe prisvojio, oštetivši vlasnicu zlatarske radnje Brankicu Bunoza za navedeni iznos.

Drugooptužena M. M. je osim krađa, zatečena i u kaznenom djelu Neovlaštenog posjedovanja opojnih droga i to u kolovozu 2009. godine kada je prilikom kontrole policijskih službenika kod iste u torbici pronađena tri smotuljka aluminijske folije u kojim se nalazila smeđa praškasta tvar, te tri smotuljka u PVC vrećici plave boje, kao i dvije bočice sa tekućim sadržajem, da bi naknadnim vještačenjem bilo utvrđeno da smeđa praškasta tvar, težine 3,6 grama predstavlja opojnu drogu heroin, a bočice sa tekućim sadržajem predstavljaju 5-6 miligrama rastovra opojne droge metadona, iako je znala da je nabavljanje i držanje opojne droge zabranjeno Zakonom o sprečavanju i suzbijanju zloupotrebe opojnih droga.

Prvooptuženi S. T. je Adnanu Eminiju na ime naknade štete obvezan platiti iznos od 8.000,00 KM, a Brankici Bunoza iznos od 400,00 KM sve u roku 30 dana po pravomoćnosti ove presude i pod prijetnjom ovrhe.

Općinski sud u Ljubuškom