Trebinje: Razbojnici pokušali opljačkati dvije banke

pljacka
... na nedjelju pucano je na "Sberbanku", dok je objekt "Raiffeisen banke" pokušao opljačkati Milinko Kovač zvani Hamid, koji je odranije poznat policiji po krađama.

- Jutros oko 7.30 sati PS Trebinje je zaprimila prijavu da su na jednom privrednom objektu uočene rupe na staklima, za koje je očevidom utvrđeno da potječu od metaka iz vatrenog oružja. Policija je obavila očevid i u tijeku je rasvjetljavanje krivičnog djela oštećenje tuđe stvari - izjavila je Jovana Cvijetić, glasnogovornica PU Trebinje, i dodala da je u noći 29./30. srpnja u Trebinju evidentirano i krivično djelo teška krađa u pokušaju.

- U dežurnu službu PS Trebinje u ranim jutarnjim satima prijavljeno je da je izvršena provala u jedan privredni subjekt. Počinitelj je uporabom fizičke snage razvalio bočna vrata na objektu i ušao u unutrašnjost. Policijski službenici su očevidom utvrdili da iz unutrašnjosti objekta nije ništa otuđeno, te, da je jedina šteta koju je privredni subjekt pretrpio ona koja je nastala na vratima. Policijska stanica Trebinje je, nekoliko sati nakon što je zaprimila prijavu da je izvršena provala u jedan privredni subjekt, pronašla počinitelja, osobu inicijala M. K. - potvrdila je Cvijetić i dodala da će policijski službenici Policijske stanice Trebinje nakon dokumentiranja krivičnog djela teška krađa u pokušaju.