Tragičnu vijest o pogibiji tri člana obitelji kod Mostara primio u Maleziji

...se prekjučer desila na magistralnoj cesti M-17 u Salakovcu, sjeverno od Mostara, a u kojoj su poginuli Safeta Hrnjić (49) iz Sarajeva, njena kćerka Edina Vejzagić (30) i njen jednogodišnji sin N. V., piše Dnevni avaz.

Utvrđivanje okolnosti

Automobil Dacia Sandero prevezen je u krug Policijske uprave (PU) Mostar te se još vrše vještačenja kako bi se utvrdile okolnosti pod kojima je došlo do nesreće.

- Mislim da će prometni vještak već sutra (danas, op. a.) imati rezultate vještačenja - kazala je Tomić.

Svjedoci događaja su kazali da vozilo Dacia Sandero kojim su se žene i beba strmoglavili u ponor Neretve, nije pretjecalo kolonu vozila niti je prebrzo išlo.

Tomić nam je, također, kazala da su članovi obitelji stradalih jučer stigli u Mostar kako bi izvršili identifikaciju tijela.

Pregled tijela

- Obavljen je i vanjski pregled tijela poginulih, dok se obdukcija, najvjerojatnije, neće raditi - dodala je Tomić.

Iz Policijske uprave Mostar potvrđeno nam je da članovi obitelji nastradalih nisu tražili obdukciju, a u popodnevnim satima su napustili Mostar. Također i tijela unesrećenih jučer su trebala biti prevezena u Sarajevo.

Poginula Edina Vejzagić duže vrijeme bila je zaposlena u Parlamentarnoj skupštini BiH u Sektoru za međunarodne odnose. Njene kolege s kojima smo jučer kontaktirali, za nju su imali samo riječi hvale i jučer su bili šokirani tragedijom.

Muž Edine Vejzagić bio je u momentu nesreće u Maleziji i očekuje se njegov dolazak. Njena majka i otac su razvedeni. Osim oca, iza Edine je ostao i mlađi brat.