Tomislavgrad: U prometnoj nesreći poginuo fra Ivica Baketarić

Tomislavgrad: U prometnoj nesreći poginuo fra Ivica Baketarić

Nesreća se dogodila kada je motorno vozila, vjerojatno, marke škoda, uslijed neprilagođene brzine, udarilo kamion, priopćili su iz MUP HBŽ.

Očevid je još u tijeku, a na mjesto nesreće izašli su djelatnici PP Tomislavgrada, te sudac istražitelj. Tijelo smrtno stradalog bit će prevezeno u Županijsku bolnicu u Livno, gdje će se izvršiti identifikacija prenosi tomislavnews.com

MUP HBŽ nije dao službenu informaciju o poginulom, ali jest objavila bosna srebrena.ba, pa prenosimo:

S velikom tugom javljamo Vam da je večeras smrtno stradao naš subrat fra Ivica Baketarić.

Fra Ivica je rođen u Mostaru 25. 4. 1982. godine, župa Rumboci (Rama). Roditelji su mu Stipo i Jela r. Marić. Pok. fra Ivica je završio osnovnu školu u Rumbocima, srednju u Franjevačkoj klasičnoj gimnaziji u Visokom, a filozofsko-teološki studij na Franjevačkoj teologiji u Sarajevu. Franjevački habit je obukao 14. 7. 2001. u Kiseljaku, prve jednostavne zavjete 7. 7. 2002. na Gorici u Livnu, a svečane zavjete 14. 9. 2006. na Petrićevcu. Za đakona je zaređen 3. 12. 2007. u Sarajevu, a za svećenika 29. 6. 2008., također u Sarajevu.

Obnašao je službu župnog vikara u župi sv. Ante Padovanskog u Bugojnu od 2008. do 2012., te u župi Svih Svetih u Livnu od 2012. do tragične smrti.

O datumu i vremenu pokopa  fra Ivice u Rami obavijestit ćemo Vas naknadno.

Ovim putem želimo izraziti kršćansku sućut cijeloj fra Ivicinoj obitelji, rodbini, prijateljima i cijeloj našoj provinciji Bosni Srebrenoj.

Pokoj vječni, daruj mu Gospodine!

bosnasrebrena.ba/tomislavnews.com