Tomislavgrad: Mladić kod djevojke došao naouružan sa dvije ručne bombe

...ušao u kuću Đ.D. (55) s dvije ručne bombe, potvrđeno je iz MUP-a Hercegbosanske županije.

Jedan mještanin Mandinog Sela obavijestio je policiju da je slučajno primijetio mladića kako ulazi u tuđu kuću u kojoj nije bilo vlasnice niti njene kćerke, s kojom je Gigović navodno ranije bio u ljubavnoj vezi, rekao je glasnogovornik Uprave policije HBŽ Ivica Vrdoljak.

Vrdoljak je potvrdio da su pripadnici Policijske stanice Tomislavgrad po dolasku u Mandino Selo jučer oko 13.30 sati u toj kući zatekli Gigovića, koji je kod sebe imao dvije ručne bombe, nakon čega je priveden u policijske prostorije radi kriminalističke obrade.

Prema Vrdoljakovim riječima, mladić je priznao da je posjedovao ubojita eksplozivna sredstva i da je počinio kazneno djelo ugrožavanja sigurnosti, zbog čega je MUP HBŽ protiv njega podnio kaznenu prijavu Županijskom tužiteljstvu u Livnu, a ručne bombe policija je oduzela.

Vrdoljak je rekao da je sretna okolnost da u momentu Gigovićevog dolaska u tuđu kuću nije zatekao nikoga, jer se ne zna što bi mladić bio spreman da zbog neuzvraćene ljubavi uradi s eksplozivnim napravama s kojima je došao u kuću djevojke.

Srna