Tomislavgrad: Dok policajci štrajkaju, lopovi prekinuli odmor i rade li rade i to prekovremeno

Kafić koji se nalazi uz samu Unicredit banku i novinski kiosk, preko puta istog kafića.

Prema riječima glasnogovornika MUP HBŽ, gospodina Ivice Vrdoljaka, prva dojava Policijskoj postaji u Tomislavgradu stigla je jutros oko 6 sati, o provali u ugostiteljski objekt Passage. Očevid su uradili djelatnici PP Tomislavgrad i utvrdila da je iz objekta ukradena plazma, tv marke Samsung, laptop, 5 šteka cigareta i manja količina novca.

Oko sedam sati, jutros također, stigla je u PP TG dojava o teškoj krađi u novinskom kiosku Tobago press, a koji se nalazi u istoj ulici, ali s druge strane. Očevidom je utvrđeno da je otuđena veća količina cigareta i slatkiša.

Prošle noći je bio i pokušaj provale u novinski kiosk, također Tobago pressa, ali u Livnu. Međutim, vjerojatno se upalio alarm, pa je lopov ili više njih pobjegao, pa ništa nije ukradeno.

Osim o noćašnjim krađama, gospodin Vrdoljak je za TC iznio i nekoliko podataka o kriminalitetu na području HBŽ, od kada djelatnici policije štrajkaju (od 24.veljače, 2012.)...

Gospodin Vrdoljak je kazao je da kriminalitet na području županije nije u porastu, od kada policajci štrajkaju.

Tako je na ovom području u proteklom tjednu zabilježeno 15 kaznenih djela, od čega deset u Livnu, četiri u Glamoču i jedno u Tomislavgradu.

Vrdoljak je ponovio da policija, iako u štrajku, obavlja sve poslove kada su u pitanju očevidi, istrage i podnošenje prijava za počinjena kaznena djela ili narušavanje javnog reda i mira.

Broj kaznenih djela je na razini tjednih prosječnih, a proteklog tjedna najaviše je bilo teških krađa i krađa, čak osam. Zabilježeni su i slučajevi nasilja u obitelji, prijetnji hladnim oružjem, te sprječavanje službene osobe u obavljanju službene zadaće.

tomislavcity.com