Starca uhitili zbog bluda nad bolesnom ženom u Mostaru

Policijski auto

Srećko Bošnjak, glasnogovornik MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije, potvrdio je u petak kako su policajci priveli osumnjičenog radi prepoznavanja, ali taj muškarac još nije bio službeno uhićen.
"Točno je da smo priveli jednu osobu, on neobično podsjeća na tu osobu koja je snimljena na kamerama videonadzora, oblikom tijela, opisom pa čak i po odjeći, po svemu podsjeća...", rekao je Bošnjak.

Neslužbeno se spominjalo da je riječ o jednom 81-godišnjaku s inicijalima A. K. Već ranije se spominjalo kako su policajci zahvaljujući snimci videonadzora i iskazu nekih susjeda imali dobar opis osumnjičenog, koji je viđen ispred kuće napadnute duševno zaostale osobe. Na sebi je tada imao odijelo, dok je u ruci držao buket cvijeća.

Prema prijavi, taj je nepoznati muškarac ušao u kuću žrtve koja tu živi s roditeljima. Oni su inače svakodnevno odlazili raditi na tržnici, gdje su prodavali povrće i za to vrijeme njihova je bolesna kćer ostajala sama u kući, a to je bludnik iskoristio kako bi je napastovao. "Prijavljene su bludne radnje, ali nije riječ o silovanju", rekao je ranije izvor blizak istrazi.

I.H.