Šokantno: Iz klaonice se u rijeku Neretvu slijeva svježa krv

klaonica
Najnoviji slučaj koji je zabilježen dogodio se u nedjelju, 10. kolovoza iznad Konjica, a fotografski ga je zabilježio reporter portala Depo.ba.

Naime, na tom području, nekih 200 metara od rijeke Neretve nalazi se klaonica mesnice ‘Maksumić', a upravo u vrijeme dok su se turisti, i domaći i strani, spuštali niz Neretvu, u rijeku se slila velika količina krvi koja je "puštena" iz spomenute klaonice. Stotine turista, naročito stranih, bilo je šokirano prizorom u kojem su mogli vidjeti kako se u čistu Neretvu ulijeva velika količina svježe krvi. Sigurno je da je to za sve njih bio šok koji će dugo pamtiti. Osim turista, zgroženi ovakvim postupkom bili su i mještani koji se pitaju tko je izdao dozvolu da se na ovakav način uzurpira prirodno blago.

Upravo na tom području Neretva je još uvijek čista i ovakve radnje dovest će neminovno do njenog zagađenja.

- Što rade nadležne službe kako bi se zaustavilo i sankcioniralo ovako neodgovorno ponašanje lokalnih moćnika i zna li načelnik općine Konjic Emir Bubalo što znači biti odgovoran, piše portal Depo.ba.

Ovome slučaju svakako treba dodati i to da se iz godine u godinu građani, posebno Mostara, upozoravaju da rijeka Neretva nije dovoljno čista, čak ni za kupanje.

Iz Agencije za vodno područje Jadranskog mora u srpnju mjesecu su apelirali na kupače da zbog izrazito velike mikrobiološke neispravnosti i mogućnosti zaraze izbjegavaju kupanje u Neretvi, naročito ispod Konjica, Mostara i Čapljine.

- Zbog nepostojanja uređaja za prečišćavanje otpadnih voda zajedno s kanalizacijskim sustavima, u Neretvu se izlijevaju sve fekalne i otpadne vode. Samo u užem gradskom području Mostara kanalizacija se na ukupno 35 otvora izravno izlijeva u rijeku, kazali su tom prigodom iz Agencije