Roditelji oprez: Sve više pokušaja otmica djece u Hercegovini

Kako smo jučer pisali sedmogodišnja djevojčica iz Čitluka samo zahvaljujući svojoj spretnosti i spletu sretnih okolnosti se na igralištu ispred osnovne škole doslovno iščupala iz ruku otmičara.

Sličan slučaj desio se i u Posušju koncem prošle godine kada su nepoznate osobe ispred vrtića u centru grada pokušale oteti djevojčicu od tri godine mameći je u vozilo. Ovaj puta staloženo je reagirala žena koja je čuvala djevojčicu, te je rekla da se radi o vozilu marke Golf crne boje koje se nakon neuspješne otmice velikom brzinom udaljilo sa mjesta događaja.

O pokušaju otmice u Čitluku policija nema nikakvih saznanja, a počinitelji pokušaja otmice u Posušju nisu nikada pronađeni. Slični slučajevi desili su se i u Mostaru u nekoliko navrata, srećom po otmičare bezuspješno.

Roditelji se pozivaju na oprez jer se sumnja o organiziranoj bandi koja radi na krijumčarenju djece. Sličan slučaj otmice desio se prije tridesetak godina u mostarskom naselju Rudnik, kada je netragom nestao dvogodišnji dječak Darko Stančević. Igrom slučaja, poznanik obitelji Stančević u Italiji je vidio čovjeka koji bi mogao biti nestali dječak iz Mostara, ali pošto sada 32-godišnji muškarac iz Italije nije pristao na DNK analizu, taj slučaj još nije razjašnjen.

Koncem prošle godine u Zagrebu je za samo desetak dana zabilježeno sedam dojava o pokušajima otmice djece.

Obitelj Stančević će kako sami kažu ustrajati na otkrivanju istine, a mi još jednom pozivamo na povećan oprez.

hercegovina.info