Rasvijetljene krađe u Posušju i Ljubuškom

PU Posušje rasvijetlila je krađu, koja je počinjena 9. prosinca 2013. godine na štetu „Autopraonice Penava", koja se nalazi u Vukovarskoj ulici u Posušju.
Navedenog nadnevka nepoznati počinitelj je, iz uređaja za usitnjavanje novca koji se nalazi na Autopraonici Penava, otuđio oko 440 KM, nakon čega se udaljio u nepoznatom smjeru.
Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je postojanje osnova sumnje da je opisano kazneno djelo počinio A. P. (32) iz mjesta Bobaši, općina Vitez.
PU Posušje podnijet će Županijskom tužiteljstvu izviješće o počinjenom kaznenom djelu protiv A. P. (32), zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo Krađa iz čl. 286. st. 1. KZ-a FBiH.

PU Ljubuški rasvijetlila je krađu, koja je počinjena proteklih dana na Humcu.

Prijavu o krađi zaprimili smo prekjučer, a prema navodima iz prijave nepoznati počinitelj je, točno neutvrđenog dana, s gradilišta obiteljske kuće na Humcu otuđio oko 120 metalnih podupirača tzv. „šprajceva", 50 komada tzv. „maša" za šalovanje i 100 komada ključeva za šalovanje.
Operativnim radom kao mogući počinitelj opisanog kaznenog djela identificiran je A. J. (23), s prebivalištem u mjestu Oborci, općina Donji Vakuf.
Nad A. J. (23) izvršena je kriminalistička obrada u službenim prostorijama PU Ljubuški, a izvršenom obradom utvrđeno je postojanje osnova sumnje da je isti otuđio navedene metalne predmete te ih prodao kao sekundarnu sirovinu, čime je stekao protupravnu imovinsku korist.
PU Ljubuški podnijet će Županijskom tužiteljstvu izviješće o počinjenom kaznenom djelu protiv A. J. (23), zbog osnova sumnje da je na opisani način počinio kazneno djelo Krađa iz čl. 286. st. 1. KZ-a FBiH.

ljubuski-vjesnik.com