Rama: S puškom i rakijom u automobilu pokušao se utopiti, iz jezera izvukli ga poznanici

Naime, radnici HT Mostar Stipo Meter, Marinko Ćališ i Pero Marić brzom intervencijom iz vode izvukli automobil 'jetta', za čijim upravljačem je sjedio vlasnik vozila V. B. (51) iz Mluše.

"Službeno smo se vozili između sela Sopot i Podbor cestom uz jezero i vidjeli u blizini vode 'jettu' u kojem je bio vozač kojega poznajemo. Kada smo se nakon nekog vremena istim putem vratili, vozilo je bilo do polovine u vodi, vozač je sjedio za upravljačem i razgovarao na mobitel. Pritrčao sam, zagazio u vodu i istjerao sam ga iz automobila", kaže Stipo Meter.

Sva trojica su brzo vezali vozilo sajlom za svoje vozilo i izvukli ga vode.

"Sve se odvijalo munjevitom brzinom jer je 'jetta' stalno klizila prema dnu jezera, a još je malo trebalo, pošto poznajem teren jer je nedaleko odatle moja rodna kuća, da dođe do strmine s koje je ne bi mogli vratiti. Da smo zakasnili samo koji minut mi ne bi mogli spasiti vozača. Odmah sam obavijestio policiju i dok nisu došli mi smo V. B. zagovarali različitim temama", kaže Stipo Meter.

Na zadnjem sjedištu vozila, kaže Stipo, bila je puška M-48 iz koje su izvadili nekoliko metaka, a na sjedištu pored vozača bile su dvije boce s rakijom.

Stipo Meter, Marinko Ćališ i Pero Marić kažu da im nije jasno kako i zašto je V. B. s automobilom ušao u jezero. Na pitanje s kim je razgovarao na mobitel, vozač im je rekao da se opraštao sa sestrom u Požegi (Hrvatska). Vozača je policija odvela na pregled jer je bio u teškom psihičkom stanju, naveo je portal prozor-x.