Široki Brijeg : Uhićen J.B. iz Jara prilikom zalijevanja marihuane

Postupajući po tim saznanjima policijski službenici pretražili su teren te su na lokalitetu Doci, udaljenom približno 1,5 km od lokalne ceste, pronašli zasađenu jednu stabljiku koja svojim karakteristikama asocira na stabljiku indijske konoplje.

Na navedenom lokalitetu postavljena je zasjeda, a jučer oko 18:30 h na navedeni lokalitet je došao J. B. (37) iz Jara, i isti je lišen slobode prilikom zalijevanja navedene stabljike vodom iz plastične posude.

J. B. (37) priveden je u službene prostorije gdje je nad njim izvršena kriminalistička obrada. Na licu mjesta izvršen je očevid nakon čega je stabljika visine 170 cm isčupana iz zemlje i pohranjena u službenim prostorijama, a uzorak uzet sa stabljike poslat ćemo na vještačenje.

Ukoliko rezultat vještačenja bude pozitivan PU Široki Brijeg podnijet će Županijskom tužiteljstvu izviješće o počinjenom kaznenom djelu protiv J. B. (37) zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga iz čl. 238. KZ-a FBiH, navedeno je u priopćenju Uprave policije MUP-a ŽZH.

Posušje-online.info