PU Ljubuški rasvijetlila kazneno djelo teške krađe

Izvršenim očevidom utvrđeno je da je nepoznati počinitelj ušao u obiteljsku kuću, prethodno je otključavši ključem kojeg je vlasnik kuće držao u ormariću sa satom za struju, nakon čega je u spavaćoj sobi pronašao i nasilno otvorio aktovku u kojoj je vlasnik držao zlatni nakit, kojeg je potom otuđio.
Operativnim radom kao mogući počinitelj identificiran je stariji maloljetnik iz Gornjih Radišića.

Istražitelji PU Ljubuški izvršili su, u službenim prostorijama PU Ljubuški, kriminalističku obradu nad starijim maloljetnikom u nazočnosti njegovog roditelja i socijalnog radnika. Izvršenom kriminalističkom obradom utvrđeno je postojanje osnova sumnje da je stariji maloljetnik počinio opisano kazneno djelo, nakon čega je otuđeni zlatni nakit prodao njemu poznatoj osobi.

PU Ljubuški podnijet će Županijskom tužiteljstvu izviješće o počinjenom kaznenom djelu protiv starijeg maloljetnika, zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo Teška krađa iz čl. 287. KZ-a FBiH.

NAPOMENA: U smislu Kaznenog zakona Federacije BiH (KZ-a FBiH) pod pojmom stariji maloljetnik smatra se osoba koja je u vrijeme počinjenja kaznenog djela navršila šesnaest, a nije navršila osamnaest godina života.

MUP ZZH